Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rekabet Kurumu’ndan Trendyol’a idari para cezası

Rekabet Kurumu, algoritmaya müdahale ederek haksız avantaj sağladığı gerekçesiyle Trendyol’a idari para cezası verdi.

Rekabet Kurumu’nun DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş.’ye (Trendyol) hakkında “kendi perakende faaliyetine haksız olarak avantaj sağladığı, bu eylemlerinin rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıcı nitelikte olduğu gerekçesiyle” başlattığı soruşturma tamamlandı.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Soruşturma sürecinde pazardaki rekabeti tesisen, Trendyol’un rakiplerine kıyasla oldukça yüksek düzeyde seyreden reklam harcamaları pazaryeri faaliyeti kapsamında elde ettiği gelirlerinin yalnızca belirli bir oranıyla sınırlanmıştır” denildi.

Açıklamada, Trendyol’un algoritmaya müdahale ettiği söylendi, “Pazaryerinde satış yapan üçüncü taraf satıcıların verilerini kullanarak kendi perakende faaliyetine haksız olarak avantaj sağladığına, bu eylemlerinin rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıcı nitelikte olduğuna hükmedilmiştir” denildi.

Rekabet Kurumu, Trendyol’a 61 milyon 342 bin 847 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Trendyol, Rekabet Kurumu’nun kararına itiraz edebilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.