Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gültan Kışanak, ablasının Elazığ’daki cenaze törenine katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparken yerine kayyum atanan ve yaklaşık yedi yıldır Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu yargılanan Gültan Kışanak, hayatını kaybeden ablası Zeynep Özer’in Elazığ’daki cenazesine katıldı. Jandarmaların sıkı güvenlik önlemi aldığı törene Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri de katıldı.

Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde yaklaşık yedi yıldır tutuklu bulunan Gültan Kışanak, ablası Zeynep Özer’in vefatı nedeniyle özel izin alarak uçakla Elazığ’a getirildi. Kışanak, jandarmaların sıkı güvenlik önlemleri eşliğinde, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Ehli Beyt Cemevi’ndeki cenaze törenine katıldı.

Burada taziye dileklerini kabul eden ve ablasını son yolculuğuna uğurlayan Kışanak’ı Yeşil Sol Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, İstanbul Milletvekili Celal Fırat ve diğer Yeşil Sol Partili arkadaşları yalnız bırakmadı.

Cemevinde düzenlenen törenin ardından Özer, Elazığ’ın Sün Köyü’nde toprağa verildi. Kışanak, buradaki törene de katıldı. Mezarlık başında yapılan törene, Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk ile Batman Milletvekili ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da katıldı.

Ablası Özer’i son yolculuğunu uğurlayan Kışanak, daha sonra annesi, babası ve yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Kışanak’ın akşam saatlerinde tekrar Kandıra Cezaevi’ne götürüleceği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.