Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı | Üç bakan, üç açıklama: Daha önceleri neredeydiniz?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımlanan yazısında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nden gelen açıklamaları ele aldı.

“Daha önceleri neredeydiniz?” sorusunun üç muhatabı olduğunu olduğunu söyleyen Yetkin, bu isimlerin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki olduğunu belirtti.

Yetkin şöyle devam etti:

“Son iki günde üç bakandan üç açıklama geldi. Duyunca ‘Nihayet’ diyebileceğiniz sözler. Hemen arkasından iki şey daha söylemek mümkün.

Biri Fuat Edip Baksı’nın sözleriyle Selahattin Pınar’ın Hicaz şarkısının nakaratı: ‘Daha önceleri neredeydiniz?’

Diğeri: ‘Bakalım devamını getirecek misiniz?'”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin beklenen İstanbul depremi hakkında yaptığı açıklamaya değinen Yetkin, “Zannedersiniz son 21 yıldır ülkeyi Erdoğan ve AK Parti yönetmiyordu da tam 31 Mart yerel seçimlerine giderken farkına vardılar” dedi.

Yetkin, “Neredeydiniz?” sorusunun bir muhatabının da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olduğunu söyledi.

Yetkin, Yerlikaya’nın gazetecilere 1 ayda İstanbul’da 21 bin kaçak göçmenin yakalandığını söylediğini hatırlatıp, “Bu da güzel, geç de olsa doğru karar ama İçişleri Bakanımız, bakan olmadan önce ne yapıyordu? İstanbul Valisi idi. O zaman neredeydiniz?” dedi.

Yetkin, şöyle devam etti:

“‘Daha önceleri neredeydiniz?’ sorusuna bir muhatabı da Dışişleri Bakanı Fidan. Fidan, 21 Ağustos’taki kabine toplantısının ardından, 22 Ağustos’ta Bağdat’taydı. Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile ortak basın toplantısında Türkiye’nin Irak’ın ‘PKK’yı resmen terör örgütü olarak tanımasını beklediğini’ söyledi.”

Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.