Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Gündem’le dayanışma davası | Celalettin Can hapse giriyor

Hakkında kapatılma cezası açılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için 1 günlük yayın yönetmenliği yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası alan yazar Celalettin Can, cezaevine giriyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 10 gün içerisinde en yakın ceza infaz kurumuna teslim olmasını istediği Can, 28 Ağustos Pazartesi infaz bürosuna teslim olacak.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinde, dayanışma amacıyla bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katıldıkları için “terör örgütü propagandası” yaptıkları suçlamasıyla yargılanan, aralarında 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can’ın da bulunduğu 13 gazeteci hakkında Nisan 2019’da ceza verilmişti.

1 yıl 3 ay hapis cezası verilen Celalettin Can’ın bu cezasının üst mahkemece onaylanması üzerine, 10 gün içerisinde en yakın Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek teslim olması istendi.

Bu gelişme üzerine Celalettin Can, 28 Ağustos Pazartesi günü Çağlayan Adliyesi’nde olacağını açıkladı.

Ege 78’liler Dayanışma ve Demokrasi Derneği, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Özgür basına yapılan baskıları protesto ve dayanışma içeren bu olaydan, terör örgütü propagandası sonucu çıkararak cezalandırmak, ülkemizde hukuksuzluğun geldiği boyutları da ortaya koymaktadır. Mevcut yasalarda ceza gerektirmeyen hallerden ceza çıkarmak ne yazık ki olağan bir durum halini almış bulunuyor. Mevcut yasalara da uygun olmayan bu cezanın, zaten ağır sağlık sorunları yaşayan Celalettin Can nezdinde daha vahim sonuçlara yol açmaması için uygulamaya konulmaması, en azından denetimli serbestlik uygulamasından yararlandırılması vicdanen ve hukuken de doğru olacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.