Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cengiz Erdinç: “Ayhan Bora Kaplan operasyonu bin kişiye yayılacak bir operasyonun başlangıcı”

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddiasıyla gündeme gelen suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ve ekibi 7 Eylül’de yurtdışına kaçmak üzereyken gözaltına alındı. Ayhan Bora Kaplan, gece saatlerinde Ankara Sulh Ceza Hakimliği’nce tutukladı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan diğer 28 kişiden 13’ü tutuklanırken, 15 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Gazeteci Cengiz Erdinç operasyonun devlet, siyaset, mafya üçgenine etkisini değerlendirdi. 

Editör: Aliye Altınışık 

Gazeteci Cengiz Erdinç operasyonun eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu tasfiye etmenin ötesinde bir amacı olduğunu düşünüyor. Soylu döneminde düzenlenen “Sarallar” ve “Demir Yumruk” operasyonlarının Ankara’dan habersiz yapıldığına dikkat çeken Erdinç, organize suçun AKP’de etkili çevreleri rahatsız etmeye başladığını söyledi. 

Erdinç, suç örgütü lideri Sedat Peker’in yeni Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı İbrahim Kalın hakkındaki iddialarını hatırlattı:

“Sedat Peker videolar yayınladığı dönemde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dönemin Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı dinlettiğini öne sürmüştü. Kalın, şu anda MİT Müsteşarı. Bu çok önemli bir bilgiydi. Kimse üstünde durmadı. Yani İçişleri Bakanı, Külliye’den birini dinliyor. O kişi şimdi MİT müsteşarı oldu. 2020’deMİT içinde yeni bir yapılanmaya gidildi, yeni bir birim kuruldu. ‘Ulus Aşan Organize Suçlar’ diye yeni bir birim kuruldu.”

Erdinç, Türkiye’deki mafya ağının Abazya’da, Fransa’da, Yunanistan’da adam bulup, insan öldürecek çapta büyüdüğünü söyledi. Erdinç’in edindiği bilgiye göre Kaplan operasyonu, bin kişilik bir operasyonun başlangıcı. Erdinç, bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, dosyaların üzerine ne kadar gidileceği konusunda temkinli. 

Ankara’da büyük bir kaset ve şantaj ağı olduğunu söyleyen Erdinç, suç örgütlerinin büyümesinde polisin yanında, yargının da önemli bir rolü olduğuna dikkat çekiyor. Birçok dosyanın yargı aşamasında sönümlendiğini belirten Erdinç “Zindaşti, Sarallar gibi büyük dosyalar var ama yargı aşamasında ne olduğunu bilmiyoruz. Ayhan Bora Kaplan’ın 2019’da bir dosyasını kapattırmak için hakime rüşvet verdiği iddiaları var” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.