Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun rakibi oluyor | CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını cuma günü genel merkezde açıklayacak

 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel kasım ayında yapılması beklenen kurultayda, Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkacak. Özel adaylık açıklamasını 15 Eylül Cuma günü parti genel merkezinde basın toplantısında resmen açıklayacak.

CHP, geçtiğimiz mayıs ayında yapılan seçimlerde istediği sonuca ulaşamamış ve Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı yarışını kaybetmişti. Seçim yenilgisinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu “Değişim” tartışması başlatmıştı. Özel de o süreçte, gerek duyulduğunda “görevden kaçmayacağı” açıklamaları yapmıştı.

İmamoğlu geride kalan zaman içinde tercihini tekrar İstanbul için kullanma yolu seçmişti. Özel ve İmamoğlu’nun birlikte hareket ettiği de sosyal medyaya sızan zoom toplantısıyla kamuoyuna yansımıştı.

Özel, genel başkanlığa adaylık konusunda işaretler verse de kesin olarak adaylık açıklaması yapmamıştı. Bir süredir “Tutum belgesi” olarak adlandırdıkları bir metin üzerinde de çalışan Özel ve ekibi, 15 Eylül Cuma günü basının karşısına geçerek adaylığı “Resmen” ilan etme kararı aldı.

Basın toplantısı genel merkezde

Medyascope’un edindiği bilgilere göre Özel basın toplantısını genel merkezde yapacak. Şu anda basın toplantısının saat 14.00’te yapılması planlandı, ancak saatte bir değişiklik olabilir. Açıklamada Özel’i destekleyen milletvekili ve partililerin de olması bekleniyor ama Özel kürsüde tek başına olacak.

Tutum belgesi açıklanacak

Basın toplantısında Özel “Tutum belgesi” olarak adlandırdıkları, görüşlerini içeren bir metni de kamuoyuna açıklayacak. Alınan bilgilere göre 14-15 A-4 sayfası uzunluğundaki metin şu an hazır ve bu metin broşür olarak hazırlanıyor ve cuma günü basına dağıtılacak.

Broşürde “neden yenildik” konusunda da değerlendirmeler olacak. CHP’nin önümüzdeki süreçte neler yapması gerektiği, Türkiye’nin temel sorunları ve onlara ilişkin değerlendirmelerin de tutum belgesinde yer alacağı öğrenildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.