Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanlığı şiddeti önlemedi: Şanlıurfa’da hemşireyi yaralayan saldırgan serbest bırakıldı

Saldırgan hasta yakını Şanlıurfa’da görevi başındaki hemşireyi yaraladı fakat gözaltına aldıktan sonra serbest bıraktılar. Şiddete maruz bırakılan hemşire M.B. koruma verilmediği için can güvenliğini kendi imkanlarıyla sağlamak zorunda bırakıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise failin firari olduğunu söyleyen bir tweet attı. Hemşire M.B. “Yaptırım olsaydı sağlık çalışanlarına saldırı bu kadar artmazdı” dedi.

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne yakınını tedavi ettirmek için 6 Ekim saat: 23.00 sularında gelen saldırgan hasta yakını, hastayı bırakıp gitti. Saldırgan döndüğünde ise hastanın tedavisiyle ilgilenen hemşire M.B.’ye saldırarak yaraladı. Saldırganı Beyaz Kod vererek gözaltına aldılar fakat hakkında tutuksuz yargılama kararı vererek serbest bıraktılar. Medyascope‘un ulaştığı hemşire M.B. can güvenliğini kendi imkanlarıyla sağlamak zorunda bırakıldığını dile getirerek duruma şu sözlerle tepki gösterdi:

“Söyleyecek kelime bulamıyorum. Türkiye’de bir sağlık çalışanına her türlü şiddet yapılabiliyor. Hastanelerde şiddet olayları artıyor. Yaptırımlar mı az? Suçluların tutuklandığı söyleniyor ama hapishaneden çıkıyorlar ve bu onları cesaretlendiriyor. Adalet olsaydı pişman olurlardı ve olaylar azalırdı fakat olaylar gitgide artıyor. Ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Saldırgan serbest bırakıldı ve bana can güvenliğim için koruma verilmedi. Şu an can güvenliğimi kendi imkanlarımla sağlamaya çalışıyorum. Temennim adaletin yerini bulması. Süreç uzatılmadan yaptırım uygulanmasını istiyorum. Yaptırımın, bir sonraki saldırganlara ders niteliği olması lazım. Gerçi bu istediğim çok zor, aksi halde sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar bu kadar çok artmazdı.”

*Bu haberde olaya ilişkin video görüntülerin yayınlanması, şiddete maruz bırakılan kişi ya da kişileri dijital şiddete de maruz bırakacağı, kurbanlaştırıp güçsüz hissetmelerine neden olacağından, faillere yöntem sunacağı ve cesaretlendirecegi için ayrıca şiddeti izleyen kişileri travmatize edeceği, şiddet algısını bozacağı, toplumda olayların kanıksanmasına yol açıp şiddeti yeniden üreteceği gerekçeleriyle kullanılmamıştır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Tweet attı: “Sanık firari

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olayın medyaya yansımasının ardından sosyal medya hesabından tweet atarak saldırganın firari olduğunu söyledi:

“ŞANLIURFA Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli erkek hemşire arkadaşımıza şiddet uygulayan, önce hakkında tutuksuz yargılama kararı verilen saldırgan hakkında, savcılığın TUTUKLU YARGILAMA talebi üzerine bu yönde karar çıkmıştır. Şu an firari olan saldırgan aranmaktadır. En kısa zamanda cezasını çekmeye başlayacağına inanıyoruz.”

Türk Hemşireler Derneği: “Kanun hükmünü uygulamayan hakim hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na başvuracağız

Olaya ilişkin açıklama yayınlayan Türk Hemşireler Derneği, adliyeden serbest bırakılan fail hakkındaki tutuklama kararının da Cumhuriyet Savcılığı’nın itirazı üzerine çıkarıldığı bilgisini verdi. Hemşireler, kararı veren hakim hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na başvuracaklarını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler