Özgür Özel’den CHP İstanbul Kongresi yorumu: “Yaratacağı rüzgar önemliydi, o rüzgarı hissediyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı’na aday olan Özgür Özel, partinin siyaset yapış biçimini değiştirmek istediklerini söyledi. CHP İstanbul İl Kongresi’ndeki seçimi de değerlendiren Özel, bunun üç sonucu olduğunu söyleyerek, “İstanbul Kongresi bir profil tarif etti. 40’lı yaşlarında, daha önce partide görev üstlenmiş ve başarıyla yönetmiş İstanbul İl Başkanlığı’nı nasıl yapacağını anlatan, kavga etmeyen, hakaret etmeyen, parti kültürüne sahip çıkan ve daha iyi nasıl yöneteceğini anlatan bir arkadaşımızı göreve getirdi. Bunu çok kıymetli buluyorum” dedi.

CHP İstanbul İl Kongresi’nin yankıları parti içinde sürüyor. CHP Genel Başkanlığı’na aday olan Özgür Özel bugün (11 Ekim) Tokat İl Başkanlığı’ndaki ziyaretinde kongreyi değerlendirdi.

“İstanbul seçiminin üç sonucu var”

Bu seçimlerin üç sonucunun olduğunu söyleyen Özel, “İstanbul seçiminin üç sonucu var. Sayısal sonucu tartışmıyoruz. İstanbul Kongresi’ni bütün Anadolu takip ediyordu, yaratacağı psikolojik sonuç, rüzgar önemliydi. O rüzgarı hissediyoruz. Ama en çok önemsediğimiz konu, İstanbul Kongresi bir profil tarif etti. 40’lı yaşlarında, daha önce partide görev üstlenmiş ve başarıyla yönetmiş İstanbul İl Başkanlığı’nı nasıl yapacağını anlatan, kavga etmeyen, hakaret etmeyen, parti kültürüne sahip çıkan ve daha iyi nasıl yöneteceğini anlatan bir arkadaşımızı göreve getirdi. Bunu çok kıymetli buluyorum” dedi. Özel, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na da yarın (12 Ekim) gideceğini ekledi.

“Parti kültürüne sahip genç kadrolar CHP’nin yönetimine talip olacak”

CHP’nin 4-5 Kasım’da düzenleyeceği kurultayı hatırlatan Özel, genç bir aday olarak yönetime talip olduğunu hatırlattı:

“4 Kasım’da da genç, daha önce partide görev almış, bundan sonra partide yeni görevlere talip olan, geçmişteki başarılarını bilen ve parti kültürüne sahip genç kadrolar CHP’nin yönetimine talip olacak. Sadece bir genel başkan değil, kadrosundan güç alan, kadrosuna güç veren bir genel başkan ve kadroları olacak. Örgüte sorulmadan, bir ilde hangi yöntemle milletvekili belirleneceği, belediye başkanı belirleneceği, il başkanının rızası olmadan bir ilde ne milletvekili belirlenmesine ne de CHP’nin o ille ilgili kritik kararları alıp, bunları uygulayacaksınız demesine biz itiraz ediyoruz. Bundan sonraki süreçle ilgili taahhüdümüz, tüzük değişikliğine ilişkin net önerilerimizi örgütümüzle paylaştık. Örgütümüzün madden ve manen yalnız bırakıldığı dönemleri hep birlikte yaşadık. Örgütlerimizin ilçelerde ve illerde manen yalnız bırakıldıkları, varlıklarının görmezden gelindiği süreçler yaşandı. Bu süreçlerin tekrar etmeyeceği ve örgütün odak olacağı, siyasetin il başkanının özneleştirileceği bir süreci hep birlikte yaşayacağız.”

“Seçmenin sandığa küsme ihtimali mevcut”

Seçmenin sandığa küsme ihtimalinden bahseden Özel, “Seçmenin, bundan sonraki seçimde sandığa küsme ihtimali mevcuttur. CHP’de bir şeylerin değiştiğini, yenilendiğini, yanlışların tekrarlanmayacağını görmek istemektedir. Biz, seçmene bu heyecanı vermek üzere yola düşmüş durumdayız. Kadrolarımızda uzun süre görev yapmış arkadaşlarımız şu an yok” dedi.

“CHP’nin siyaset yapış biçimini değiştirmek istiyoruz”

Değişimi sadece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsına indirgemediklerini söyleyen Özel, “Kadroları ve CHP’nin siyaset yapış biçimini değiştirmek istiyoruz. Geçmişten ders alan, doğruları tekrar eden, yanlışlardan vazgeçen, dünyayı gören, dünyada özellikle Amerika kıtasında kuzeyden güneye sol rüzgarların nasıl estiğini gören, başta Almanya olmak üzere sosyal demokratların değişim süreçlerini nasıl başarıyla tamamlandığını okuyan ama bu ülkenin ihtiyaç duyduğu reçeteyi en doğru şekilde ülkenin önüne koyacak kadroları ve inancı hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

“Cesur, kararlı bir parti haline getirmek istiyoruz”

Amasya İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Özgür Özel, CHP’yi cesur, kararlı bir parti haline getirmek istediklerini söyledi:

“Sokaktan korkmayan, sokağa çıkmayı ayıp saymayan, eylemden korkmayan, sivil toplumla dayanışmaktan geri durmayan, laiklik savunurken mahcup olmayan, cesur, kararlı bir parti haline getirmek istiyoruz CHP’yi. Geldiğinde önce il binasına çıkan bir genel başkan, koşan, terleyen, terleten bir genel başkan. Kendisi durmayan, örgütü durdurmayan, ekibinden güç alan, ekibine güç veren bir genel başkan. Bu partiyi yönetmeye talibiz. Bir adım geride başladık, farkı kapattık, İstanbul Kongresi’nin ardından basın ‘favori değişti’ diye yazıyorlar. Biz bu kurultayın sonunda kazanmak istemiyoruz, partiye kazandırmak istiyoruz. Biz bu kongrenin sonucunun küskünsüz, kırgınsız, kayıpsız atlatılmasını istiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.