Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhuriyet coşkusu ne mesaj veriyor? 

Cumhuriyetin 100. yılı coşkuyla kutlandı. Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere 81 ildeki etkinliklerde halk, cumhuriyete sahip çıktı. Öte yandan cumhuriyetin 100. yılı resmi törenlerle de kutlandı.

Uzun zamandır cumhuriyet kutlamaları üzerinden yürüyen siyasi tartışma halkın 29 Ekim’de sokaklara çıkmasıyla son buldu mu? Yazar Müge İplikçi ve siyasetbilimci Prof. Dr. Seda Demiralp değerlendirdi. 

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında “hak ihlali” kararı verdiği Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hâlâ tahliye edilmedi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi bugün AYM’nin Atalay kararını görüşecek. Avukatlar ise Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde adalet nöbeti başlattı. Medyascope muhabiri Edanur Tanış aktardı. 

Medyascope muhabirleri Özgecan Özgenç ve Cansu Timur Ankara gündemini değerlendirdi. 

Program editörü: Aliye Altınışık

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.