Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu: “Seçimi değil, gelecek kuşakları düşündüğümüz için İstanbul halkı bize oy verecektir”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek yerel seçimlerle ilgili konuştu. Seçimi kazanmak için değil, İstanbul’un geleceğini kazanmak için iş üreten bir ekip olduklarını söyleyen İmamoğlu, “Bir sonraki seçimi değil, bir sonraki kuşakları düşündüğümüz için, İstanbul halkının bize oy vereceğine inanıyoruz” dedi.

“İstanbul Yeşil Şehir Eylem Planı”nın tanıtım toplantısında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gündeminde 31 Mart 2024’teki yerel seçimler vardı.

İstanbul halkının kendilerine oy vereceğine inandıklarını söyleyen İmamoğlu, “Biz, şehrin ikbalini ve geleceğini düşünen bir ekibiz. Kendi kişisel, siyasi geleceğini düşünen bir ekip değiliz. O bakımdan, elbette ki önümüzdeki seçimi kazanacağına inanan bir ekibiz” dedi.

Kişisel siyasi geleceğini düşünmediğini, şehrin ikbalini düşündüğünü söyleyen İmamoğlu şöyle devam etti:

“Biz, şehrin ikbalini ve geleceğini düşünen bir ekibiz. Kendi kişisel, siyasi geleceğini düşünen bir ekip değiliz. O bakımdan, elbette ki önümüzdeki seçimi kazanacağına inanan bir ekibiz. Ama seçimi kazanmak için iş üreten değil, şehrin geleceğini kazanmak için iş üreten bir ekibiz. Bir sonraki seçimi değil, bir sonraki kuşakları düşündüğümüz için, İstanbul halkının bize oy vereceğine inanıyoruz. Onun için İstanbul’da alınacak her kararın, İstanbul 2050 Vizyonu’na, İstanbul Yeşil Şehir Eylem Planı’na uygun kararlar olacağının teminatını halkımıza buradan vermek isterim.”

“Bir hedefe ulaşmak üzere adım atıyoruz”

İstanbul’da “Yeşil Çözüm” vizyonuyla yola çıktıklarını, 2050 yılına karbon nötr şehir olarak girmeyi hedeflediklerini aktaran İmamoğlu, İstanbul’un geleceğinin planlanması konusunda güçlü adımlar atan bir ekibi olduğunu söyledi: 

“İstanbul 2050 vizyonu, tam da bu anlayışla ortaya konmuştur. 2050 vizyonun hayata geçirilmesi için gereken temel politikaları, bu birliktelikle ve bu kavramlarla oluşturduk. Bu hedef, politikalarda bizim yönümüzü çiziyor, bize rehberlik ediyor. Yaptığımız her iş, detaylı bir yol haritasının parçası olarak tasarlanmakta ve uygulanmakta. Attığımız her adımı, net olarak belirlenmiş bir hedefe ulaşmak üzere atıyoruz.”

“Popülist kararlar gündemimizde değil”

Popülist kararlarının gündeminde olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Ben karar verdim ve oldu” anlayışı ile değil, ortak akıl ile hareket ettiklerini sözlerine ekledi. İmamoğlu ayrıca İstanbul’un su, toprak ve hava kirliliği gibi çevresel zorluklarla mücadele ettiğini de söyledi: 

“Hava kalitesini korumak, iklim değişikliğine karşı hazırlıklı olmak en önemli hedefimiz. Şu anda derin bir kuraklık yaşayan kent durumundayız. Çevresel kaliteyi ve şehrin dayanıklılığını nasıl arttıracağımızı da tespit ediyoruz. Su, enerji, atık altyapısı, ulaşım sistemi, binalar ve yeşil alanlardaki iyileştirme ve geliştirmeler bütün hedeflerimizin odak noktaları. ‘Ben karar verdim ve oldu’ demeden, tüm paydaşlarımızı sürecin içine çekerek hareket ediyoruz. Bu anlamda şunu ifade etmek isterim: Popülist kararlar, bizim asla gündemimizde değil. Şehrin geleceğini etkileyecek ve günü kurtardığını düşüneceğimiz hiçbir anlayışa hizmet etmeyeceğiz.”

“Akılla, bilimde hareket ediyoruz”

Yılların ihmallerini bir anda telafi etmenin zor olduğunu belirten İmamoğlu, yeni çevresel krizlere hazır olabilmek için, altyapı yatırımlarına devam ettiklerini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlarken eşitlik kavramına özel önem verdiklerinin altını çizen İmamoğlu, yönetim anlayışını aktarıp, “popülizme karşı halkçılık” dedi:

“Cumhuriyetin en değerli unsurlarından birisi olan halkçılığı, 21. yüzyıl temelinde de koruyacak bir ekibiz. Bunun anlamı şu: İnsanı odağına alan ve insanı düşünen, 20 milyona yakın insanın eşitlendiği bir kentte, onların gelecekteki yaşamlarını da garanti altına alabilecek bir yönetim anlayışı. Ben buna, ‘popülizme karşı halkçılık’ diyorum. Biz bu kavramla, yolculuğumuzu bütün sahalarda tarifleyerek akılla, bilimle hareket ederek, cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına çalışan bir ekip olduğumuzu hem Türkiye’ye hem de dünyaya gösteriyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.