Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti | “Kıbrıs ambargosu samimiyetsiz, kaldırılması gerekiyor”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar KKTC’nin kuruluşunun 40. yıl dönümünde bir araya geldi. Özel, KKTC’ye yönelik ambargoya tepki göstererek, “Kıbrıs yalıtılmaşlık ve ambargo ile muhatap” dedi. Ambargoyu “samimiyetsizlik” olarak niteleyen Özel, “Bunun ortadan kaldırılması gerekiyor” diye konuştu. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yaptı. KKTC’nin kuruluşunun 40. yıl dönümü kutlamalarına katıldı. 

Özel, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üsten, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Türe ile de görüştü.

Özel ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kurultay sonucundan dolayı Özel’i tebrik ederek, “Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle bu meşakkatli ama milli yolda KKTC’yi daha güçlü kılmak için yapılacak tüm çalışmalara önem verdiğimizi sizlerin yanında bir kez daha tekrarlıyorum” dedi.

“Size destek veriyoruz” 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise KKTC’ye yönelik ambargoya tepki göstererek, “Kıbrıs bir yalıtılmışlık ve ambargo ile muhatap. Oysa ki bu ambargonun sürüyor olması geçmişte KKTC’ye verilen sözler düşünüldüğünde bir samimiyetsizliktir. Bunun mutlaka ortadan kaldırılması gerekiyor. Kıbrıs’ın uluslararası toplantılara gözlemci olarak davet edilmesinin dahi önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu noktada size destek veriyoruz” diye konuştu. 

“Eşit kardeşlik statüsü daha doğru bir tanımlama”

KKTC’ye “yavru vatan” yerine “kardeş vatan” tanımlaması yaptıklarını belirten Özel, “Nüfusumuz daha çok olabilir, yüz ölçümümüz çok daha büyük olabilir. Bir eşit kardeşlik statüsünün her zaman çok daha doğru bir tanımlama olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

“Tutumunuz yapıcı ve katkı verici”

CHP’nin KKTC ile “karşılıklık esasına göre en sıcak en samimi tavırlar içinde olacağını” söyleyen Özel, Mavi Vatan konusuna değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mavi Vatan konusundaki hassasiyetinize teşekkür etmek isterim Libya ile münhasır ekonomik bölgeler anlaşması imzalandığında, bunu ilk tebrik eden siyasilerden biriydim. Anlaşma imzalandıktan sonra zaman geçirmeden komisyona getirilmesini, Genel Kurul’dan geçirilmesini önerdim. Dışişleri Bakanımız teşekkür etmişti ve kısa bir süre içinde o anlaşmayı geçirmiştik. Türkiye’nin ve Kıbrıs’ın çıkarına olacak konulardaki tutumumuzun son derece yapıcı ve katkı verici olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.