Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (424): İmamoğlu-Özel formülünde yeni ittifak modeli mümkün mü? 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu’nun “CHP’deki değişim, 81 ilde aday çıkarma kararımızı etkilemeyecek” sözlerine dün (15 Kasım) katıldığı törende cevap verdi.

İmamoğlu, “Ben iddiayla, ısrarla diyorum ki, geçmiş dönem ittifakımız olan ve hâlâ aslında o ittifakın bir belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu olarak söylüyorum ki, son ana kadar ittifak hem siyasi olarak ama aynı zamanda toplumun tabanında ittifakı kurma konusunda çok iddialı birisiyim ve bu konudaki iddiamı da son ana kadar devam ettireceğim. Gönül ister ki, başta tabanda büyük bir ittifak, sonra da siyasi olarak üst ittifak kurulsun. Ama bir tarafı eksik kalırsa da en önemsediğim şey, milletin gönlünde kuracağımız büyük ittifaktır. Ben ona talibim” dedi.

  • CHP ile İYİ Parti yerel seçimlerde ittifak yapacak mı? 
  • İmamoğlu ve Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ittifaka ikna edebilecek mi? 
  • Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ilişkisi nasıl şekillenecek? 

Gökçe Çiçek Kösedağı sordu, Burak Bilgehan Özpek ve Tanju Tosun yanıtladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.