Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hrant Dink için eylem | Özgür Özel: “Bu organize kötülere karşı bütün iyiler adalete sahip çıksın”

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesi Sebat Apartmanı önünde protesto edildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de eyleme katıldı, karanfil bıraktı. Eylemin ardından konuşan Özel, “Bu organize kötülere karşı bütün iyileri, direnmeye, omuz vermeye davet ediyoruz” dedi.

Hrant Dink’in Arkadaşları, Ogün Samast’ın tahliye edilmesi üzerine Agos Gazetesi’nin eski ofisi ve Dink’in vurulduğu Sebat Apartmanı önünde 18 Kasım Cumartesi günü bir araya geldi. Anmada, Samast’ın serbest bırakılması protesto edildi hem de Dink için karanfil bırakıldı.

“Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz”, “Hrant için, adalet için”, “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant” sloganlarının atıldığı eyleme CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katıldı. Çelik, Özel, Keskin ve Darabaşı, Dink’in vurulduğu yere karanfil bıraktı. 

“Karanlıkla yüzleşmeden içinden çıkamayız”

Cinayetin arkasındaki kötülük ortaya çıkarılana ve herkes yargılanana kadar davanın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Bülent Aydın, “Biz, daha ilk duruşmalardan başlayarak, ‘Bu dava ne zaman başlayacak?’ diye sorduk. ‘Öldür diyenler yargılansın’ dedik. Bunu bugün de bir kez daha burada tekrarlıyoruz. Biz ‘bitti’ demeden bu dava bitmez ve eğer daha cinayet davası sona ermeden tetikçiler, üstelik içinde ‘iyi hal’ tabiri de geçen bir kararla aramıza bırakılıyorsa 16 yıldır tekrarladığımız karanlıkla yüzleşmeden bu karanlığın içinden çıkamayız” dedi. 

“Günü geldiğinde katilimize de sahip çıkarız diyorlar”

Özgür Özel de Rakel Dink’i ziyaret ettikten sonra Sebat Apartmanı’nın önünde konuştu. Bütün iyi insanları adalete sahip çıkmaya çağıran Özel, “Bir derin güç, hepimize had bildiriyor. Türkiye’deki bütün muhaliflere şunu söylüyorlar. ‘Biz buradayız’ diyorlar. ‘Günü geldiğinde katilimize de sahip çıkarız’ diyorlar. Kötülük katiline sahip çıkıyorsa, bütün iyi insanları Hrant’ın davasına, bütün mağdurların davasına, Türkiye’deki insan hakları sorununa sahip çıkmaya, Türkiye’deki bütün eşitsizliklere karşı birleşmeye davet ediyorum. Bütün iyi insanlar birbirlerine ve adalet arayışına sahip çıksın” diye devam etti. 

Yaşananların en çok Ermeni cemaatini yaraladığını, üzdüğünü ve tedirgin ettiğini söyleyen Özel, şöyle devam etti:

“Önümüzdeki günlerde tam 17 yıl olacak. 17 yıl önce tam burada bir güvercini vurdular, geçtiğimiz hafta da birileri bir güvercin katilini serbest bıraktı. Güvercini vurduranlar zaten yargılanmadı.Hepimiz incindik, hepimiz üzüldük, hepimiz kahrolduk. Hepimize şunu hissettiriyorlar. Bu ülkenin derin karanlık güçleri iş başındadır. Hiçbir vicdanları yoktur, acımaları yoktur. Ayağınızı denk alın diyorlar.”

Özel, Rakel Dink ile görüştü

Özel, Hrant Dink’in anı defterine, “Geçen gün bir güvercin katilini serbest bıraktılar. O katile kim vur dediyse, o serbest bıraktı. Biz onları biliyoruz. Onlar bu cinayetin gerçek katilleri. Onlar derin, onlar kirli, onlar kötü güçler. Kötülük bize meydan okuyor. Diyor ki, ‘Biz gerekirse katilimize bile sahip çıkarız, ayağınızı denk alın.’ Biz iyi insanlar, hep beraber cesaretle tüm adalet arayanlara sahip çıkarsak ancak, ancak o zaman kötülük kaybedecek” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.