Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karamollaoğlu’ndan Bahçeli’ye 50+1 teşekkürü | Davutoğlu: “Erdoğan’ın güç merakını bilen gruplar devlete sızıyor”

Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu, TBMM Saadet-Gelecek Grubu toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, 50+1’e sahip çıkan Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti ve Erdoğan’ın güç kaybettiği için Anayasa’yı değiştirmek istediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 50+1 şartı konusunda aldatıldığını söyleyen Davutoğlu, “Erdoğan’ı kendi nefsi, egosu, kibri aldatıyor. Onun bu zaafını bilen çevredeki örgütlü gruplar da onun güç merakı üzerinden devlete sızıyor” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün (22 Kasım) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı 50+1 tartışmasına ilişkin konuştu.

Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tek kullanımlık konjonktürel reçete değildir” diyerek 50+1’e sahip çıkan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘ye teşekkür etti. Karamollaoğlu, 50+1 şartının bu iktidar tarafından getirildiğini hatırlattı, “O gün, gücünüz vardı, şimdi o gücü kaybettiniz. Şimdi ‘Ama ben iktidarda kalmak istiyorum 50+1 yetmiyor onun için lütfen bunu 40+1’e indirelim’ diyorsunuz, anayasa değişikliği çocuk oyuncağı gibi ele alınamaz” diye konuştu.

Davutoğlu: “Birileri Erdoğan’ı 50+1 konusunda aldatmış”

Davutoğlu ise devletin yapboz tahtası olmadığını vurgulayarak 50+1 tartışmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde cumhurbaşkanı seçimi için 50+1 şartı konusunda Erdoğan’ın yanıldığını söyleyen Davutoğlu, “Üstü kapalı aldatıldığını söylüyor. Birileri Erdoğan’ı 50+1 konusunda aldatmış, daha önce de FETÖ konusunda aldatıldığını söylüyordu. Devlet adamı aldatılmaz, devlet adamı ufku görür, devlet adamı çıkabilecek problemleri görür, devlet adamı ciddiyetle bakar” diyerek eleştirdi. 

“Erdoğan’ın güç merakını bilen örgütlü gruplar devlete sızıyor”

Davutoğlu, Erdoğan’ın daha önce 50+1 şartına sahip çıktığını söyledi ve Erdoğan’a “Kim aldattı, neden aldandınız?” diye sordu:

Erdoğan’ı kendi nefsi aldatıyor, egosu aldatıyor, kibri aldatıyor. Onun bu zaafını bilen çevredeki örgütlü gruplar da onun güç merakı üzerinden devlete sızıyor. O güç merakı, kendisini de milleti de yakıyor.” 

“50+1’i siyaseti bozacak bir sistem olarak anlattım”

Erdoğan, Meclis’e Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni sunduğunda 17 sayfalık bir rapor hazırladığını ve Erdoğan’a 50+1 şartının siyaseti bozacak bir sistem olduğunu anlattığını söyleyen Davutoğlu, 5 Aralık 2016’da Erdoğan’dan randevu talep ettiğini anlattı:

“Erdoğan’a ‘Siz bu yetkileri hep iktidarda kalacaksınız ya da sizin gibi düşünenler iktidarda kalacak diye veriyorsunuz. Ama yarın başka bir iktidar geldiğinde devlet yapısının nasıl olacağını görmüyor musunuz?’ dedim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.