Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener’le telefonda görüştü: “Millet İttifakı’nı temsil ediyoruz’’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le yaptığı telefon görüşmesinde seçimi Millet İttifakı’nın adayı olarak kazandıklarını ve dönem bitene kadar da ittifakı temsil ettiklerini söyledi. İmamoğlu, Akşener’le yüz yüze görüşme ihtimalini soran gazetecilere “her an olabilir” yanıtını verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz’da küçük ölçekli balıkçılara koruyucu donanım malzemelerinin dağıtıldığı törende konuştu. Konuşmasının ardından Beykoz’daki mahalleleri ziyaret eden İmamoğlu, basın mensuplarının gündem hakkındaki sorularını yanıtladı

İBB’nin sosyal yardımlarına ilişkin konuşan İmamoğlu, “2019 seçim kampanyalarının meydanlarında en az 2-3 kez, ‘Sen kimin parasını kime dağıtıyorsun’ diye Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’da bana sormuştu. Bende ona cevap vermiştim. Aynı şeyi devam ettiriyoruz. Vallahi de billahi de. Milletin parasını millete dağıtıyoruz, bu kadar net” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le telefonda konuşan İmamoğlu, “her an olabilir” diyerek yüz yüze görüşme sinyali verdi.

Ekrem İmamoğlu Meral Akşener ile telefonda görüştü

İmamoğlu, Meral Akşener’le yaptığı telefon görüşmesini şöyle anlattı:

‘’Biz neticede beş yıl önce Millet İttifakı’nın belediye başkanı adayı olarak yola çıkmış ve seçimi kazanmıştık. Bu dönem bitene kadar da biz o ittifakı temsil eden belediye başkanıyız. Hem mevcut gündeme dair düşüncelerimizi paylaştık. İletişime açık olduğumuzu kendileri de ifade etti. Böylesi bir dertleşme sohbetleşme için de kendilerine teşekkür ederim.” 

Basın mensuplarının ‘’Yüz yüze görüşme olacak mı?’’ sorusunu da yanıtlayan İmamoğlu, “Şu anda öyle bir planlama yapmadık. Ama her an olabilir diye düşünüyorum” dedi.

 İmamoğlu, Akşener’in Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile yaptığı görüşmeye dair, “Mansur Yavaş başkanımızın da sayın Meral Akşener’i ziyaret etmesi kadar da doğru ve güzel bir şey yok. Biz de konuşuruz. Kaldı ki tüm bu süreçlerle ilgili de Genel Başkanımız Özgür Özel ile görüşerek bu süreçleri yönetiyoruz. Hem parti kurallarına uygun, hem belediye başkanlığı ahlakına uygun hem de ittifakın başlangıcından bitirilmesine kadar olan sürecin kültürüne uygun şekilde davranan insanlarız” diye konuştu.

“Çok şükür israftan kurtardık”

Çok şükür israftan, ranttan bu şehri kurtardık” diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

Milletin parseline imar veren anlayıştan bu şehrin belediyesini kurtardık. İstanbul’un bereketini kaçırdılar, biz bereketini geri getirdik. Çünkü biz çocukluğumuzdan beri birinin sofrasını yerde gördük mü ona ilk lafımız şu olmuştur, ‘Bereketli olsun’. Bereketli olsun deriz değil mi? Bereketin bol olsun. İnşallah hepimizin bereketi bol olsun. İnşallah sizlerin destekleriyle sandıklardaki oy bereketimiz de çok büyütsün

Bu tam bir basiretsizlik’’

Ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu şunları söyledi:

Ekonomik koşullar çok ağırlaştı. Belki teknesinin mazotunu bile alamıyor esnafımız. Hayat öyle enteresan bir boyuta evirildi ki cebimizdeki para küçüldükçe küçüldü. Gelirimiz, harcamalarımız karşısında ne yazık ki küçüldükçe küçüldü. Bu kötü ekonomi yönetiminin bizi taşıdığı boyuttur. Bundan bu kusurdan kimse sıyrılamaz.

Bakın dünyada savaşın içinde olan ülkeler bile ekonomisini büyütebiliyorsa ya da enflasyon altında halkını ezdirmiyorsa biz Türkiye Cumhuriyeti olarak neredeyse üç haneli enflasyon rakamlarına tırmanmışsak bu tam bir basiretsizlik, tam bir beceriksizliktir. Bunların başka bir adı yok. Bu bağlamda insanlarını aldatan, teknikten, akıldan, bilimden uzaklaşan bir uygulama süreci ülkemizi kötülüklere, ekonomik sıkıntılara doğru sürükler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.