Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Bulut’tan Özel-Akşener görüşmesi öncesi işbirliği açıklaması: “Zorunluluk yok, toplumun beklentileri var”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, gazetecilerle bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ‘in yapacağı görüşmeye ilişkin soruları yanıtlayan Bulut, “İşbirliği söz konusuysa yapılır. Hiç kimse için böyle bir zorunluluk yok. Toplumun beklentileri var, halka rağmen siyaset yapma şansı yok” diye konuştu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. Buut, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, yarın (30 Kasım) İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etmesiyle ilgili soruları da yanıtladı. Özel’in talebiyle yapılacak “hayırlı olsun” ziyaretinde yerel seçimlerde işbirliği konusunun gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

“Toplumun beklentileri var, halka rağmen siyaset yapma şansınız yok”

Bulut, Özel’in Akşener’i ziyaretine ilişkin“ Bu görüşme nereye evrilir, genel başkanların toplantı sonrası yapacağı açıklamaya bağlı” dedi. Bulut, iki parti arasında yerel seçimlerde işbirliği olması yönündeki soruya, şöyle cevap verdi:

“Zorlayan bir iş birliği doğru değil. İş birliği, güç birliği söz konusu ise, o yapılır. Türkiye’nin de böyle bir şeye ihtiyacı var. Genel Başkanımız işbirliği konusunda niyetini sürekli ifade ediyor. Hiç kimse için böyle bir zorunluluk yok. Partileri zorlayarak bir şey yapma şansı yok. Hayatın bir realitesi var, toplumun beklentileri var. Kurultay öncesi de söyledik, halka rağmen siyaset yapma şansınız yok. Biraz daha zaman ilerleyince o daha açık biçimde ortaya çıkacak.

“Hiçbir belediye başkanının işbirliğine ‘yok’ diyeceğini sanmıyorum”

CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının şehirlerinde ittifak yapılmasına yönelik düşüncelerinin neler olduğunun sorulması üzerine Bulut, “Hiçbir belediye başkanının iş birliğine ‘yok’ diyeceğini sanmıyorum. Kazanmak, yüzde 51 ile belediye başkanı olmak değil ki. Olabildiğince toplumun geneline yayılmak gerekiyor. ‘Biz kazanıyoruz, kimseye ihtiyacımız yok’ gibi bir cümleyi hiçbir belediye başkanımız kullanmaz. Doğru da değil, öyle bir bakışımız da yok. Belediye başkanları elbette bir siyasi partinin temsilcisi olarak başkan oluyor ama sonuçta o rozet çıkartılıyor” diye konuştu. 

“Anketler ittifak için yapılmıyor”

CHP, belediye başkan adaylarının belirlenmesi öncesinde memnuniyet anketlerine başladı. Bulut, anketlerin ardından çıkacak “fotoğraf” ile birlikte partinin, adayların durumunun görüleceğini söyledi. Anketlerde ittifak için özel bir değerlendirme yapılıp yapılmadığı sorusuna ise Bulut,  “Bu anketler ittifak için yapılmıyor, biz kendimizi göreceğiz. Anketlerdeki mesele seçime tek ya da iş birliğinde girersek nasıl sonuç çıkardan ziyade fotoğrafı görmek. Bu dinamik bir süreç olacak” yanıtını verdi. 

“Korku politikasına dönmemeli”

Genel seçimler öncesinde, iktidarın CHP’yi terörle işbirliği ile suçladığının hatırlatılan Bulut, “Öyle bir şey yapmadığınız halde, PKK ile görüştü, Kandil ile görüştü gibi iftiralar atılıyor” dedi. Özel’in “Kürtler daha az eşittir” sözlerinin sorulması üzerine Bulut, şunları söyledi:

 “Kürt deyince PKK olarak mı algılamak lazım? Bu ülkeye yapılacak en kötü şey o dil. Bu bir korku politikasına dönmemeli. İnandığınız neyse onu ifade etmeniz gerekiyor. Şeffaf bir politika izlenecek. Dolaylı bir mesaj vermek yerine, açık bir mesaj vermeyi tercih ediyoruz. Biz bu ülkede yaşayan herkesi aynı, eşit koşullarda görüyoruz ve öyle de olması gerektiğini ifade ediyoruz. Türkiye’de bazı kelimeler siyasetçiler için cız kelimeler. Bizim bunu konuşmamız lazım, toplum nazarında daha barışçıl bir noktaya getirmek de bizim sorumluluğumuzda.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.