Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan İnce açıklaması: “İzmir’in adı bile geçmedi”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşmesini anlattı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul’daki ulaşım sorunuyla ilgili açıklamasını üstüne alınmadığını söyledi. İmamoğlu, “İttifakı daha da büyütmek konusunda da kararlı bir İBB Başkanı ve Ekrem İmamoğlu var” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSPER ve Gençlik Spor Şubesi tarafından “Gençler Bu Zirve Sizin İçin” başlığıyla düzenlenen, “2. İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı & Zirvesi”nde konuştu. İmamoğlu, konuşmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“İzmir’in adı bile geçmedi”

İmamoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşmesini anlattı. İnce’ye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın teklif edildiği iddialarına yanıt veren İmamoğlu, “Hiç öyle bir konu dahi geçmedi. Konuşulabilir ve bilgi paylaşımı olabilirdi ama geçmedi. Kod adı İzmir ise İzmir’in adı bile geçmedi sohbetimizde” diye konuştu.

İnce’nin yerel seçimlerde İstanbul’da destek olmak istediğini söyleyen İmamoğlu, “Yoğun bir biçimde İstanbul odaklı ve İstanbul’da güçlü bir şekilde destek olma arzusunu paylaştı. Ben de çok mutlu olduğumu ifade ettim. İstanbul’un başarısıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Yine buluşabiliriz. Bizim buluşmalarımızın olağanüstü bir şeymiş gibi algılanmasına üzülüyorum” dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

“Muharrem İnce’yle uzun yıllara dayalı bir ilişkiye sahibiz. Karşılıklı çok sevgi ve saygı kapsamı içerisinde dertleştiğimiz, sohbet ettiğimiz anlar geçmişte de oldu. Böylesi bir görüşme arzusunu keyifle karşıladım, bir araya geldik. Ben İBB Başkanıyım. Partimde de önemli bir geçmişim var. Bu ve buna benzer parti içi veya parti dışı görüşme imkanına sahip birisiyim. Kurumsal ahlakım gereği bu ve benzeri görüşmeleri elbette Sayın Genel Başkanım Özgür Özel’le de istişare ederiz. Çok uygar, yeni nesil bir genel başkan ve belediye başkanı ilişkisi yürütüyoruz. Hem şeffaflığıyla, ilişki düzeyiyle, keyifli bir ilişki zemini yürütüyoruz. Hem Sayın İnce’yle görüşmemiz doğal ve bundan sonraki görüşmelerimiz de mümkün hem de Sayın Genel Başkanımızla bu süreci yönetirken hem şeffaflığımızla hem samimiyetimizle örnek bir süreci, yeni nesil siyaseti yürüttüğümüzü bilmenizi isterim.”

“Üzerime alınmadım”

İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Özellikle büyük şehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil” açıklamasıyla ilgili de konuştu. Üzerine alınmadığını söyleyen İmamoğlu, “Ben İstanbul ismi duymadım konuşmasında, ben mi kaçırdım? Üstüme alınmadım. Niye okları çevirdiniz, anlamadım. Belki başka bir şeyi kastetmiştir Sayın Akşener. Ben o içerik bölümünü dinledim, içinde İstanbul yok. Genelleme yaparak bir tespitte bulunduğunu düşünüyorum. Hiç üzerime alınmadım” dedi.

İmamoğlu, Akşener ile İstanbul’un çok önemli metro ve tramvay hatlarını birlikte açtıklarını hatırlattı. Başka projeleri de birlikte açtıklarını belirten İmamoğlu, “Gururla bu beş yılı bizi destekleyen, ittifakımız olan bir partiye de CHP’ye de çok keyifli bir beş yılı yaşattığımızı da verilerimizle biliyorum. O yüzden hiç üzerime alınmadım. Sayın Akşener’in de bizi kastettiğini düşünmüyorum” diye konuştu.

İYİ Parti ile ilerleyen süreçte görüşmelerin devam edebileceğini söyleyen İmamoğlu şöyle devam etti:

“Ben 28 Aralık 2018’de adaylık açıklamamı yaptığımda İstanbul İttifakı dediğimde inanarak söylemiştim. İstanbul’da muazzam bir İstanbul İttifakı inşa edilmiştir. Bu inşa edilen ittifakın elbette altyapısında CHP ve İYİ Parti vardır. Buna sonsuz saygı duyuyorum. Ve bunu daha da ileriye taşımak, ittifakı daha da büyütmek konusunda da kararlı bir İBB Başkanı ve Ekrem İmamoğlu var.”

Bülent Kerimoğlu sorusunu yanıtsız bıraktı

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu geçtiğimiz günlerde İstanbul aday adaylığını açıkladı. İmamoğlu, Kerimoğlu’nun kendisine rakip olması hakkındaki soruya “Daha gerçek sorulara cevap vereceğim” yanıtını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.