Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trendyol 1. Lig’de Göztepe fırtınası: Yeni teknik direktörü Stoilov ile çıkışa geçen sarı-kırmızılılar, lider Eyüpspor’u 5-1 geçti

Trendyol 1. Lig 2023/2024 sezonunda İzmir ekibi Göztepe, fırtınası yaşanıyor. Teknik direktör Stanimir Stoilov göreve geldikten sonra çıkışa geçen İzmir ekibi, ligde üst üste dördüncü toplamda beşinci maçından da galip ayrılırken, lider Eyüpspor’u da 5-1 ile geçti.

Trendyol 1. Lig 2023/2024 sezonunda Göztepe fırtınası esiyor. Sezona istediği gibi başlangıç yapamayan İzmir ekibi, 12 maç sonunda topladığı 20 puanla altıncı sırada yer almıştı. 12. haftanın ardından teknik direktör Radomir Kokovic ile yollarını ayıran sarı-kırmızılılar, takımın başına 56 yaşındaki Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov’u getirdi. 

Stoilov ile çıkışa geçen Göztepe, Bulgar teknik adamın yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmada Yalçın Kayan’ın golleri ile Tuzlaspor’u 2-0 mağlup etti. Ardından Bitexen Giresunspor karşısında da üstün bir oyun sergileyen sarı-kırmızılılar, Obinna Mamah 2 ve Faruk Can Genç’in kendi kalesine attığı golle 3-0 galip geldi. Türkiye Kupası’nda da 1461 Trabzon’u aynı skorla geçen Göztepe, Gençlerbirliği deplasmanında da Aliou Traore 2 ve Lasse Nielsen’in golleriyle 3-0 galip geldi. 

Geçtiğimiz haftada ise lig lideri Eyüpspor’u konuk eden Göztepe, sahadan 5-1’lik skorla galip ayrıldı. Eyüpspor’un 6 maçlık galibiyet serisini de noktalayan sarı-kırmızılılar, 32 puanla üçüncü sıraya kadar yükselerek şampiyonluk yarışına dahil oldu. Göztepe’nin gollerini Obinna Mamah, Bilal Messaoudi, Yalçın Kayan ve Ahmet Ildız (2) kaydederken, konuk ekibin tek golünü Ahmet Kutucu kaydetti. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Stanimir Stoilov’un gelişiyle birlikte çıkışa geçen Göztepe, Bulgar teknik adam yönetiminde çıktığı 5 maçta toplamda 16 gol kaydederken, yalnızca Eyüpspor karşılaşmasında kalesinde 1 gördü. Trendyol Süper Lig’e yükselme yolunda ise şampiyonluk yarışına tekrar dahil olan Göztepe, ikinci sıradaki Kocaelisporla arasındaki farkı 1’e ve lider Eyüpspor ile de aradaki farkı 7’ye indirdi.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.