Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hilafet, İslamcıların geneli için merkezi bir çağrıya dönüşebilir mi? 


Yeni yıl, Türkiye’yi iki bölen yumruk olayı ile başladı. Millî İrade Platformu üyesi 308 sivil toplum kuruluşu (STK) ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) öncülüğünde “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü düzenlendi. Mitinge katılan ve elinde “Kelime-i Tevhid” bayrağı bulunan İsmail Aydemir’e Ege Akersoy isimli genç, yumruk attı. Türkiye’nin gündemini değiştiren olayla ilgili pek çok siyasetçi açıklama yaptı.

Program editörü: Aliye Altınışık

Mitinge katılan Hizb ut-Tahrir örgütünün kortejinde de “Kelime-i Tevhid” bayrağı bulunması ve örgütün sık sık hilafet sloganları atması tartışma yarattı. Örgütün yayın organı Köklü Değişim yazarı Yılmaz Çelik, sosyal medya hesabından hilafet çağrısı yapılan propaganda videosu paylaştı. 

  • Hilafet bayrağı diye bir bayrak var mı? 
  • Kelime-i Tevhid bayrağı ve hilafet arasında bir ilişki kurulabilir mi? 
  • Hizb ut-Tahrir nasıl bir örgüt? 
  • Hilafet, İslamcıların geneli için merkezi bir çağrıya dönüşebilir mi? 

Gökçe Çiçek Kösedağı sordu, gazeteci İslam Özkan yanıtladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.