Başrollerini Özgü Namal ve Özcan Deniz’in paylaştığı Kızıl Goncalar dizisinin üçüncü bölümü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) verdiği iki kez program durdurma cezası yüzünden yayınlanmayacak.
Seküler ve muhafazakâr hayatların anlatıldığı Kızıl Goncalar dizisinin üçüncü bölümü, RTÜK’ün “toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılıklar” bulunduğu gerekçesiyle iki kez program durdurma cezası vermesi nedeniyle bu akşam (8 Ocak) yayınlamayacak.
FOX TV’deki dizinin yerine kanal, RTÜK’ün göndereceği belgeseli yayınlayacak.
Gold Film imzalı dizinin yapımcısı Faruk Turgut X hesabından, “Bu akşam yayın yok. İdare Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK’ün verdiği yayın durdurma kararını onayladı. Kızıl Goncalar’ın yayınını yapamıyoruz” diye yazdı.
- Kızıl Goncalar dizisini hedef alan İsmailağa Cemaati yeni bir vakıf kurdu
- Tarikatların içyüzü, kadına bakış ve çocuk yaşta evlilikler: Kızıl Goncalar kimi, neden rahatsız etti?
#KızılGoncalar
Bu Akşam yayın yok.İdare mahkemesi ve Bölge idare mahkemesi ,RTÜK verdiği yayın durdurma kararını onayladı.Kızılgoncaların yayınını yapamıyoruz.— FARUK TURGUT (@FARKTRGT) January 8, 2024Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
![]()
Ne oldu?
Seküler ve muhafazakâr hayatların anlatıldığı Kızıl Goncalar dizisi, henüz iki bölüm yayımlanmış olmasına rağmen tartışılmaya devam ediyor. RTÜK, dizinin bazı sahnelerinde “toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılıklar” bulunduğu gerekçesiyle FOX TV’ye yüzde üç idari para cezası ve iki kez program durdurma yaptırımı uygulandı.