Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tülay Hatimoğulları’ndan Bahçeli’ye cevap: “Bizim yerimiz parlamentodur”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “DEM Parti’nin parlamentoda yeri yok” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Bizim yerimiz parlamentodur. Parlamentoda yeri olmayanlar savaş çığırtkanlığı yapanlardır, çatışmaları derinleştirenlerdir” diye yanıt verdi. Hatimoğulları, “Yolumuz çözüm sürecinin üretilmesinin yoludur” diyerek, savaş ve çatışmaların bitirilmesi çağrısı yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuştu. Hatimoğulları, konuşmasına başlarken Kobani davasında savunma yapan eski HDP’li siyasetçilere selam gönderdi.

Hatimoğulları, “DEM Parti’nin parlamentoda yeri yok” diyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi:

“Biz DEM Partililer olarak sadece Kürtçe konuşmuyoruz. Arapça da, Türkçe de, Süryanice de konuşuyoruz. Anadolu ve Mezopotamya topraklarında bütün kadim dilleri konuşan bir siyasi partiyiz. Bizim yerimiz parlamentodur. Parlamentoda yeri olmayanlar savaş çığırtkanlığı yapanlardır, çatışmaları derinleştirenlerdir.”

“DEM Parti olarak bizim yolumuz çözüm sürecinin üretilmesinin yoludur”

Barış yolunu parlamentoya, siyasi partilere ve bütün topluma bir kez daha önerdiklerini vurgulayan Hatimoğulları, “DEM Parti olarak bizim yolumuz çözüm sürecinin üretilmesinin yoludur. Bizim yolumuz 40 yıldır devam eden savaş ve çatışmaların barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesinin yoludur” diye konuştu.

“Dolmabahçe Mutabakatı döneminden devam edilmiş olsaydı bugün acı üstüne acı yaşamazdık”

Hatimoğulları, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın “Bana fırsat verilirse bir haftada bu çatışmalı süreci ortadan kaldırabiliriz ve barış konuşulabilir” dediğini aktararak, 2015’te sona eren çözüm sürecine ilişkin şunları söyledi:

“Verilen yanıt ne oldu? Dolmabahçe Mutabakatı’ndan vazgeçildi, diyalog masası devrildi, çatışma süreci hızlandırıldı ve akabinde İmralı’da ağır tecrit uygulanarak aslında Öcalan’ın konuşmasının önüne geçildi. Dolmabahçe Mutabakatı döneminden devam edilmiş olsaydı bugün Türkiye’de acı üstüne acı yaşamıyor olacaktık, demokrasiyi konuşuyor olacaktık. Ortadoğu’daki savaş tamtamlarına karşı halkların bütünlüklü barış siyasetini konuşuyor olacaktık.”

“Hep beraber güvenlik zirveleri yerine, asıl güvenliğin teminatı olan barış zirvelerini örgütleyelim”

Çatışmaların ve savaşın çözüm olmadığını dile getiren Hatimoğulları, “Hiç kimse acı yarıştırmaya ve o acıları siyaset malzemesi olarak kullanmaya kalkmasın. Gelin hep beraber güvenlik zirveleri yerine, asıl güvenliğin teminatı olan barış zirvelerini örgütleyelim” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.