Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli: “Can Atalay ile ilgili kararın TBMM’de derhal okunmasını istiyoruz”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ı hedef aldı. “Mahkum Can Atalay’la ilgili kararın TBMM’de derhal okunmasını istiyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 16 Ocak Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Gezi davası nedeniyle tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) hedef aldı. 

Bahçeli, TBMM çalışmalarına ara vermeden önce, 26 Aralık 2023’te yaptığı grup toplantısında da AYM Başkanı Zühtü Arslan’a “Bay Zühtü, senin ipin kimin elinde” diye seslenmiş ve AYM’nin kapatılmasını istemişti. 2024’ün ilk grup toplantısında da Bahçeli’nin gündeminde AYM ve Can Atalay vardı.

Bahçeli’den AYM’ye: “Geceyle gündüz gibi ayrıyız”

Bahçeli, “Mahkum Can Atalay’la ilgili kararın da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde derhal okunmasını istiyoruz” diyerek, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi çağrısı yaptı.

AYM Başkanı Arslan’ın “Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasının hiçbir gerekçesi olamaz” sözlerini hatırlatan Bahçeli, AYM üyelerini “PKK hukukunun kafesinde” olmakla suçladı. Bahçeli, AYM kararının yanlış olduğunu söyleyerek “Geceyle gündüz gibi ayrıyız” dedi.

“Bölücülükle mücadele stratejisi” çağrısı

Bahçeli, ayrıntılı bir “bölücülükle mücadele stratejisi” hazırlanması ve uygulanması gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin kaos ortamına sürüklenmesini önlemek için herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Allah muhafaza, bu yapılmazsa üzerinde siyaset yapacağımız bir ülke ve uygun bir zemin gelecekte aransa bile bulunamayacaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.