Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP ve İYİ Parti arasında bildiri tartışması | Ali Mahir Başarır: “Akşener’i asla karın ağrısı olarak görmedik, görmeyiz”

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde dokuz askerin şehit olmasının ardından Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan bildiri krizi “Meclis Başkanlığı tezkeresi” formülüyle çözüldü ancak İYİ Parti ile CHP arasında bildiri tartışması devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Karın ağrısı İYİ Parti miydi” sözlerine, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır yanıt verdi. Başarır “Biz Meral Akşener’i asla karın ağrısı olarak görmedik, görmeyiz de. Umarım bu halk da kendilerini karın ağrısı olarak görmez” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AKP, MHP ve İYİ Parti’nin ortak bildirisine CHP ve diğer muhalefet partilerinin imza vermemesi, dokuz askerin şehit olduğu terör saldırısının ardından siyasette yine bildiri tartışmasına yol açtı. Bildiri krizi terör saldırılarının Meclis Başkanlığı tezkeresiyle lanetlenmesi ile çözüldü ancak tartışmalar İYİ Parti ve CHP arasında devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in grup toplantısında söylediği “Numan Kurtulmuş’un imzasıyla ortak tezkere Meclis’e sunuldu, ilginç bir biçimde ayrı bir bildiri yayımlayanların hepsi bu tezkereyi destekledi. Soru şu: Karın ağrısı İYİ Parti miydi? İstediğiniz kadar zırlayın, hür ve müstakil olarak gidip bu ülkede üçüncü yolu açıp, bu milletin sesi olacağız ve kazanacağız” sözleri CHP’nin tepkisine neden oldu.

“Akşener’i karın ağrısı olarak görmedik”

Akşener’in bu sözlerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’dan yanıt geldi. Başarır, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

“Biz, Meral Akşener’i asla karın ağrısı olarak görmedik, görmeyiz de. Umarım bu halk da kendilerini karın ağrısı olarak görmez. Dün yapılan görüşmeler, devlet ciddiyetine uygun görüşmelerdi. CHP yine terörü lanetleyen kendi bildirisini yayınladı mı, yayınladı. Meral Hanım bence böyle güzel bir sistemin, Meclis Başkanlığı’nın önemine baksın. AKP bildirilerinin peşinde değil, Meclis iradesinin, Meclis Başkanlık Divanı’nın vermiş olduğu bildiriye baksın. Ben değerli Hanımefendi’ye sormak isterim: Yaklaşık dört yıl önce yaşanan bir terör hadisesinde de şehit vermiştik. Yine ortak bir bildiri yayınlanmıştı. Meral Hanım onu imzalamamıştı. ‘Terörü yaratan AKP ile aynı hizada olmak istemiyoruz’ demişti. AKP’nin şehit tabutlarından siyaset yapmasını, o tabutlardan elini çekmesi gerektiğini söylemişti. Ne değişti?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.