Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kurtlar Sofrasında Kadınlar (14): CHP Konak Belediye Başkan aday adayı Hacer Foggo anlatıyor

Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun “Kurtlar Sofrasında Kadınlar” programı, yerel seçimlerde aday adayı olan kadın siyasetçileri ağırlamaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir-Konak Belediye Başkan aday adayı Hacer Foggo, kadınların yaşadıkları çevrenin sorunlarını çok iyi bildiğini ve onlara güç verilmesi gerektiğini söyledi.

Eski CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde CHP’den İzmir ikinci bölge, sekizinci sıradan aday gösterildi. Foggo, seçilemeyeceği yerden aday gösterilmesine kırgın olmadığını söyledi, “Tabii ki bir üzüntü yaşadım ama hiçbir zaman o mücadeleyi bırakmayı düşünmedim. Çünkü sorun ben değilim. Sorun gerçekten çalışma yaptığım insanlar. Çalışma yaptığım çocuklar, çalışma yaptığım kadınlar ve bizim kırgınlığa zamanımız yok” dedi.

Kadınların yaşadıkları bölgedeki sorunları bildiğini söyleyen Foggo, kadınlara hayallerini sorduğunu dile getirdi:

“‘Siz, benim yerimde siz olsaydınız ne yapmak isterdiniz?’ diye sordum. Kadınlar sorunları biliyorlar zaten. Anaokulu yoksa onu anlatıyor, yol yoksa onu anlatıyor, çocukların ders çalışabilecekleri bir yer yoksa onu söylüyor, sinemaya gidemiyorlarsa onu söylüyor, tiyatroya gidemiyorsa onu söylüyor, geçinemiyorsa onu anlatıyor. Kadınların hepsinin bir projesi var, sadece onlara güç vermemiz gerekiyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.