Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (23 Ocak 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Ocak Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki kaymakam-imam gerginliği hakkında konuştu. 

19 Ocak’ta kaymakam Burak Akeller’in, cuma hutbesinde şehitlerle ilgili kısmı okumadığı için  imam Mahsum Koçağa’yı darp ettiği iddiasına tepki gösteren Bahçeli, hutbenin eksik bırakılan kısmını Meclis’ten okudu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başak Demirtaş’ın aday olma ihtimalini değerlendirdi. Seçimlerde yarışacak bir aday olarak bu soruya cevap vermenin doğru olmadığını belirten İmamoğlu, “Bu konu DEM Partisi’nin karar vereceği bir konu, benim yorum yapmamı gerektirecek bir durum değil” dedi.

2024 Yerel Seçimleri’ne az bir zaman kala partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. TİP Parti Meclisi, 20-21 Ocak’ta İstanbul’daki toplantısında beş büyükşehir, bir il, 16 ilçe ve iki belde belediyesi olmak üzere 24 belediye başkan adayını belirledi.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi’ndeki rüşvet soruşturmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu dahil üç şüphelinin, üç hafta boyunca teknik araçlarla izlendiği, ses ve görüntülü olarak kayıt altına alındığı bilgileri yer aldı.

11 aydan beri kapalı olan Ekşi Sözlük’e erişim engeli kaldırıldı. Kararın ardından sitede İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen hesapların kapatıldığı iddiaları tartışma konusu oldu. Ekşi Sözlük’ün konuyla ilgili açıklamasında “Herhangi birini ‘desteklemek’, sözlük hesabının kapatılma sebebi değildir” dendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, ilkokul üç ve dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik, “Genç Gönüller, Çocuk Gönüllerle Buluşuyor Projesi”ni başlattı. Proje kapsamında Diyanet, ilkokul öğrencilerine camilerde manevi danışmanlar ve din görevlileri eşliğinde değerler eğitimi verecek. Ayrıca lise ve üniversite öğrencileri arasından seçilecek “Diyanet Genç Gönüllüleri” ilkokul öğrencilerine rehberlik edecek.

AKP MKYK üyesi Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan aday gösterilmeyince partisinden istifa edip Yeniden Refah Partisi’nin adayı oldu.

96. Akademi Ödülleri’nde (Oscar) yarışacak adaylar belli oldu. Gişelere damga vuran Oppenheimer, En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 13 dalda aday gösterildi. Oscar ödülleri, 10 Mart’ta sahiplerini bulacak. Sinema dünyasının en popüler ve prestijli ödüllerinden biri olarak bilinen Oscar’ı bu yıl Jimmy Kimmel sunacak

İran’da Mahsa Amini eylemlerine katıldığı için tutuklanan 23 yaşındaki Mohammad Ghobadlou bu sabah idam edildi. Ghobadlou’nun idam edilmesinin ardından ailesi ve yakınları infazın gerçekleştiği Kerec Qezelhesar Cezaevi’nin önünde toplandı, karara isyan etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.