Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel: “Süleyman Soylu’yla ilgili hesaplaşmayı kapalı kapılar ardında, kendi yöntemleriyle yapıyorlar”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel seçimden sonra Türkiye’de yakalanan yabancı suçluları hatırlatarak eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirdi. Özel, “Soylu dönemiyle ilgili hesaplaşmayı kapalı kapılar ardında, hesap sormayı kendi yöntemleriyle yapıyorlar” dedi. Soylu’yla birlikte suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ı anan Özel, “Altında kalacağınız o rezaletler ortaya dökülmeden evvel ya Süleyman Soylu’nun gereğini yaparsın ya da bu pislikten bizzat sorumlusun” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuştu. Emekli maaşlarının 10 bin lira olmasına tepki gösteren Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye maaşların arttırılması çağrısı yaptı:

“Buradan Devlet Bahçeli’ye de Erdoğan’a da sesleniyoruz. Ağzınıza dolamışsınız. DEM, DEM, DEM. Milletin derdi DEM değil zam, zam, zam. 10 bin lira yaptığınız bu zammı, evvela 17 bin liraya çıkarana kadar iki elimiz yakanızdadır.. Yakanızı bırakmayız, bu zammı alacağız.”

“Soylu dönemiyle ilgili hesaplaşmayı kapalı kapılar ardında yapıyorlar”

Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara göre, Yerlikaya döneminde 126’sı kırmızı, beşi mavi bültenle aranan 236 yabancı suçlunun Türkiye’de yakalandığını belirtti. “Bu önemli bir rakam ama bir gerçeklik var, bu 236 uluslararası suçlu, uyuşturucu baronu, insan kaçakçısı, mafya lideri kimin zamanında gelmiş” diye soran Özel, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirdi:

“Sakın ha Ali Yerlikaya’nın döneminde yakalananlara bakıp da memlekette temizlik oluyor sanmayın. Memleketi bu pisliğe batıranlar da o Süleyman Soylu, onu atayan dolma kalemin sahibi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dedim ki ‘Ey Recep Tayyip Erdoğan, bu pislikten partinin kurumsal olarak ve senin şahsen sorumlu olmadığını söylüyorsan, getir Süleyman Soylu hakkında soruşturma önergesini imzalayalım. Meclis soruştursun, Anayasa Mahkemesi Yüce Divan sıfatıyla bu kişiyi yargılasın.’ Bunu yapmıyorlar. Soylu dönemiyle ilgili hesaplaşmayı kapalı kapılar ardında, hesap sormayı kendi yöntemleriyle yapıyorlar. Hukuk devletinde kapalı kapılar ardında hesaplaşma olmaz. Bakansa hesabı Yüce Divan’a verecek.”

“Soylu’nun gereğini yaparsın ya da bu pislik ve rezaletten sorumlusun”

“Ayhan Bora Kaplan, Süleyman Soylu. Ankara’daki eğlence merkezleri ve devletimize emanet edilmiş kimsesiz çocuklar üzerinden önümüzdeki dönemde altından kalkamayacağınız, altında kalacağınız o rezaletler ortaya dökülmeden evvel ya Süleyman Soylu’nun gereğini yaparsın ya da bu pislik ve rezaletten bizzat sorumlusun.”

“AKP’nin iç çekişmelerini Merkez Bankası’nda yürütmesi kurumu yıpratmaktadır”

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babasının bir çalışanı işten çıkardığı iddialarıyla başlayan tartışmanın ardından yaşanan süreci eleştiren Özel, şunları söyledi:

“Derhal ilgili denetleme mekanizmalarının, teftiş kurullarının harekete geçmesi, gerekirse Devlet Denetleme Kurulu’nun harekete geçmesi, hızlı şekilde tahkikatın yapılıp bu tartışmanın bitmesi lazım. Öbür türlü Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kendi iç çekişmelerinin, kendi vesayet savaşının Merkez Bankası’nda yürütüyor olması bu kurumu yıpratmaktadır.”

“İstifaya zorlarsanız yarın kurumun başına gelecek insan kaynağı bulamazsınız”

Merkez Bankası’nda beş yılda bir başkan değişmesi gerekirken son beş yılda dört başkanın değiştiğini söyleyen Özel, kurumun özerk yapısını hatırlattı. Özel, Erkan hakkında yapılan haberlere de değindi:

 “Siz kendi getirdiğiniz, ala ile bala ile getirdiğiniz üst düzey bürokratı kendi gazetelerinizin manşetlerinden, kendi trollerinizin paylaşımlarıyla yıpratarak istifaya zorlarsanız yarın bu kurumun başına gelecek yetişmiş insan kaynağını da bulamazsınız. Bu kurumu bu hale getirirseniz, bu kurumun yurtdışındaki muhatapları önünde ciddiye alınmasının da önüne geçersiniz.”

“Tayyip Bey’e sorarsan CHP, Bahçeli’ye sorarsan İBB”

Cumhur İttifakı’nın “beka sorunu” söylemine vurgu yapan Özel, “Bu ülkenin en büyük beka sorunu Tayyip Bey’e sorarsan CHP, Devlet Bahçeli’ye sorarsan İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Millet biliyor ki bu ülkenin bir tek beka sorunu var” dedi. Özel, asıl beka sorununun gençlerin yurt dışında yaşamak istemesi olduğunu belirtti:

“Bir gerçek beka sorunu var ki bunu bir şekilde alt etmemiz lazım. Gerçek beka sorunu yedi düvel bu ülkede hayal kurarken, bu güzel ülkenin gençlerinin dünyanın başka ülkesinde hayal kurmasıdır. Dört gençten üçü, yüzde 76 gencimiz ‘İmkan olursa yurtdışına gitmek isterim’ diyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.