Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Sözcüsü Yücel’den Muharrem İnce’ye “ilkesel duruş” yanıtı: “İzmir’de metropol ilçe talep etmişti, müzakereler tıkanınca açıklama yaptı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, işbirliği için somut talepleri sorulduğunda “Bizim bir duruşumuz olmalı, her gün DEM’lenirse nasıl ittifak kuracağım” diyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye cevap verdi. 4 Ocak’tan bu yana süren müzakerelerde İnce’nin “İlkesel duruş” konusunda tek cümle kurmadığını söyleyen Yücel, “İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir’de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu, müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı” dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklarken CHP’yi eleştiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’, yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı. İnce’ye yanıt verdi. Yücel, İnce ile müzakerelerin farklı kanallarla 4 Ocak’tan bu yana sürdüğünü, süreç tıkanınca İnce’nin açıklama yaptığını söyledi.

“Müzakereler olumlu sonuçlansa eleştirilerin asla yapılmayacağını biliyoruz”

Muharrem İnce, CHP’den 31 Mart Yerel Seçimleri’nde somut taleplerinin ne olduğu sorusuna, “Bizim bir duruşumuz olmalı. İsveç’in NATO’ya üyeliğine evet derse, her gün DEM’lenirse nasıl ittifak kuracağım” diye yanıt verdi. CHP Sözcüsü ise yapılan görüşmelerde İnce’nin talepleri olduğunu öne sürdü:

“Görüşmeler esnasında, ‘İlkesel duruş’ konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Muharrem İnce’nin açıklamalarını üzülerek dinledik. Yapılan görüşmelerde İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir’de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.