Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün: “Saadet Partisi’yle uzlaşamadığımız yerlerde diğer partilerden gelen teklifleri değerlendirebiliriz”

Medyascope‘a konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün “Yerel seçimlerde önceliğimiz Saadet Partisi ancak uzlaşma sağlanamayan yerler için diğer partilerden gelen teklifleri de değerlendirebiliriz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik partisinin stratejisini ve seçim çalışmalarını Medyascope‘a değerlendirdi. Yerel seçimler için öncelikli olarak Saadet Partisi’yle Seçim İşbirliği Komisyonu kurduklarını hatırlatan Üstün, ittifak yapılabilecek büyükşehir, il ve ilçeler için görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Üstün, Saadet Partisi’yle 100 seçim çevresinde ittifak kararı aldıklarını kaydetti. Üstün, yerel seçimlerin kendi dinamikleri olduğuna dikkat çekerek özellikle küçük ilçe ve beldelerde siyasi partiden çok adayların öne çıktığını, bu yönüyle de Saadet Partisi dışındaki siyasi partilerle yerelde ittifaka olumlu baktıklarını söyledi. Üstün, “Önceliğimiz her zaman Saadet Partisi’dir. Saadet Partisi’yle uzlaşamadığımız yerlerde ise diğer partilerden gelen teklifleri değerlendirebiliriz. Seçim çalışmalarımızı da bu stratejiyle sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Teşkilatlarımızdan talep gelirse değerlendiriyoruz”

Ayhan Sefer Üstün, aday belirleme sürecinde teşkilatlarından kendi seçim çevrelerindeki bazı aday isimleri üzerinde ittifak yapılması taleplerinin geldiğini belirtirken bu kapsamda diğer siyasi partilerle lokal görüşmeler yaptıklarını şöyle anlattı:

“Örneğin Tokat’ta İYİ Parti’nin adayı Şeref Menteşe ismi üzerinde uzlaşma sağladık. Bunun gibi başka örnekler de var. Teşkilatlarımızdan talep geldikçe, seçim bölgesinde öne çıkan adaylar konusunda siyasi partilerle temasımız olabiliyor, bu temaslar da işbirliği kararıyla sonuçlanabiliyor.”

Gelecek Partisi Saadet’in İBB adayı Aydın’ı destekleyecek

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na İstanbul Milletvekili Birol Aydın’ı aday gösterirken, Aydın’a Gelecek Partisi de destek verecek. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi yetkililerinin Aydın isminin netleşmesinin ardından bir araya gelerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi konusunda işbirliği kararı aldığı kaydedildi. Saadet Partisi, yerel seçimler için belediye başkan adaylarını ise 3 Şubat’ta Ankara’da ATO Congresium’da yapacakları toplantıyla açıklayacak. Seçmene “Saadet İş Başkanı Haydi Bismillah” diyerek seslenecek olan Saadet Partisi seçim vaatlerini de kamuoyuyla paylaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.