Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Günaydın’dan, Kaboğlu’nun “30 milletvekilinin istifasıyla ara seçim” yorumuna cevap: “İki ay sonra seçim var zaten, gündemden kopmayalım”

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik kararın Meclis Genel Kurulu’nda gürültü nedeniyle duyulmadığı ve hukuken okunmuş bir karar olmadığına yönelik itiraz dilekçelerini Meclis Başkanlık Divanı’na sunacaklarını açıkladı. Günaydın, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun Medyascope’a yaptığı 30 milletvekili istifa etse Meclis ara seçime gitmek zorunda kalır değerlendirmesine, “İki ay sonra Türkiye’de bir seçim var zaten. Gündemden bu kadar kopmayalım” diye cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 31 Ocak Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) basın toplantısında TİP Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin konuştu. Gezi davasının hukuki değil, siyasi bir dava olduğunu söyleyen Günaydın, “Gezi bir direniştir, bir halk protestosudur. Ortaya çıkan kamu zararı ve benzer görüntülerin yargılanan arkadaşlarımızla ilişkisine dair bir kanıt, bir tanık beyanı söz konusu değildir” dedi.

“İki ay sonra Türkiye’de bir seçim var zaten”

Günaydın, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun Medyascope’a yaptığı “30 milletvekili istifa etse Meclis ara seçime gitmek zorunda kalır. Bu durumda bu sorun halka götürülmüş olur” değerlendirmesine cevap verdi.

“‘30 milletvekili istifa ederse erken seçime zorlanır’ şeklinde bazı açıklamaları görüyoruz. Arkadaşlar iki ay sonra Türkiye’de bir seçim var zaten. Gündemden bu kadar kopmayalım, 31 Mart’ta siyaseten bu cepheyi dağıtmak ve arkasından Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine giden yolu açmak için hem Meclis’te hem sokakta en etkili çalışmaları yapmak ortak hedefimizdir.”

Numan Kurtulmuş’a tepki: “Sorumluluktan kaçan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde saklanan bir Meclis Başkanı olarak tarihe geçtiniz”

Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a tepki gösteren Günaydın, şunları söyledi:

“Bekir Bozdağ, Meclis Başkanlık kürsüsünde vekil olarak oturuyor, siz de Birleşik Arap Emirlikleri’ndesiniz. Bekir Bozdağ”a bir şey sorma gereği hissetmiyorum, muktesebatı belli, yaptıkları belli, bugün yapmak zorunda kaldıkları da belli. Peki Numan Kurtulmuş siz bu kararı okuturken Birleşik Arap Emirlikleri’nde saklanınca sorumluluktan kaçmış mı oluyorsunuz? Memleket ‘Numan Kurtulmuş bu işin bir parçası değiş’ diye mi bakıyor? Yalnızca sorumluluktan kaçan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde saklanan bir Meclis Başkanı olarak tarihe geçtiniz.”

“Hukuken Yargıtay kararı okunmadı, itiraz edeceğiz”

Günaydın, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik Yargıtay kararının Genel Kurul’da gürültü nedeniyle duyulmadığı ve hukuken okunmuş bir karar olmadığına yönelik itiraz dilekçelerini Meclis Başkanlık Divanı’na sunacaklarını belirterek “Bu çerçevede bunun bir usul tartışmasına sahne olmasını talep edeceğiz” dedi.

“Ankara’da miting yapmayı planlıyoruz”

CHP’nin 130 milletvekilinin 5 Şubat itibariyle depremde hasar gören ve yıkılan 11 ilde görevlendirildiğini vurgulayan Günaydın, “6 Şubat sabaha karşı ve öğlen ortaya çıkan her iki depremin anmasına katılacaklar. Hem mezarlık ziyaretlerini gerçekleştirecekler, hem de bölgedeki son duruma ilişkin tespitlerini yapacaklar” diye konuştu.

Günaydın, 10 yada 11 Şubat’ta ise Ankara’da bir miting planladıklarını belirterek yaşananların anayasal darbe olması ve Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, TBMM’nin Ankara’da bulunması sebebiyle krizin doğduğu yerde miting yapmanın anlamlı olduğunu düşündüklerine dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.