Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda ilk yarı finalistler belli oldu: Nijerya, Angola’yı tek golle geçti – Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gine karşısında 1-0 geri düşmesine rağmen 3-1 kazandı

2023 Afrika Uluslar Kupası’nda çeyrek final heyecanı devam ediyor. Nijerya Angola’yı Ademola Lookman’ın golü ile 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Demokratik Kongo Cumhuriyeti ise Gine karşısında 1-0 geri düşmesine rağmen 3-1 kazanarak yarı finale yükseldi. Son yarı finalistler bugün (3 Şubat) oynanacak Yeşil Burun Adaları-Güney Afrika Cumhuriyeti ve Fildişi Sahili-Mali karşılaşmalarının ardından belli olacak.

Nijerya 1-0 Angola

2023 Afrika Uluslar Kupası çeyrek final mücadelesinde Nijerya ile Angola karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısında etkili olan taraf Nijerya olurken, 41. dakikada Ademola Lookman’ın golüyle soyunma odasına 1-0 üstün gitti. İkinci yarıya da üstün başlayan Nijerya, ikinci golü bulamadı. Karşılaşmanın son yarım saatlik diliminde ise Angola etkili ataklar gerçekleştirse de aradığı golü bulamadı ve Nijerya 1-0’lık galibiyetle adını çeyrek finale yazdırdı.

Nijerya’da Trabzonspor forması giyen Paul Onuachu ve Kasımpaşa forması giyen Kenneth Omeruo 90+5. dakikada oyuna dahil olurken, Fenerbahçe forması giyen Bright Osayi-Samuel ve EMS Yapı Sivasspor forması giyen Ahmed Musa tüm maçı yedek kulübesinden takip etti. Angola’da ise Eyüpspor forması giyen Fredy karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve yerini 66. dakikada Tümosan Konyaspor forması giyen Bruno Paz’a bıraktı.

Nijerya’nın yarı finaldeki rakibi ise Yeşil Burun Adaları-Güney Afrika Cumhuriyeti karşılaşmasının galibi olacak.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti 3-1 Gine

Afrika Uluslar Kupası’nda dün oynanan diğer çeyrek final mücadelesinde ise Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Gine karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Demokratik Kongo Cumhuriyeti olsa da, 20. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Mohamed Bayo Gine’yi 1-0 öne geçirdi. Golden sonra baskısını artıran Demokratik Kongo Cumhuriyeti, 27. dakikada Arthur Masuaku’nun kullandığı köşe vuruşunda Chancel Mbemba’nın golüyle durumu 1-1’e getirdi ve ilk yarı 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda da oyundaki üstünlüğünü sürdüren Demokratik Kongo Cumhuriyeti, 65. dakikada Yoanne Wissa’nın penaltıdan attığı golle 2-1’lik üstünlük yakaladı. Karşılaşmanın 82. dakikasında ise Arthur Masuaku’nun serbest vuruştan attığı golle skoru 3-1’e getiren Demokratik Kongo Cumhuriyeti, son bölümde de rakibine geri dönüş fırsatı vermedi ve 3-1’lik skorla galip gelerek yarı finale yükseldi. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde Beşiktaş forması giyen Arthur Masuaku ve geçtiğimiz günlerde Galatasaray’dan Real Betis’e transfer olan Cedric Bakambu ilk 11’de sahaya çıktı. Gine’de ise Mondihome Kayserispor forması giyen Julien Jeanvier 90 dakika sahada kaldı. 

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin yarı finaldeki rakibi Mali-Fildişi Sahili eşleşmesinin galibi olacak.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Afrika Uluslar Kupası’nda çeyrek final maçları bugün oynanacak iki karşılaşma ile sona erecek:

20.00: Mali-Fildişi Sahili
23.00: Yeşil Burun Adaları-Güney Afrika Cumhuriyeti

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.