Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi, Murat Kurum’a desteğini açıklayan Selim Temurci’ye “Sözleri kendisini bağlar” diyerek sahip çıkmadı

AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’a destek açıklaması yapan Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci’ye partisi sahip çıkmadı. Temurci’nin açıklamaları sorulan Saadet-Gelecek Grup Başkanı Selçuk Özdağ “Partimizin görüşü değil, sözleri kendisini bağlar” dedi.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci’nin katıldığı programda Murat Kurum’u destekleyen sözlerine ilişkin tartışmalar sürüyor. 14 Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden milletvekili seçilen Temurci’nin sözleri, TBMM’de basın toplantısı yapan Saadet-Gelecek Grup Başkanı ve Gelecek Partisi’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Özdağ’a da soruldu.

Özdağ, CHP’den bazı isimlerin tepkiyle karşıladığı sözlere dair “Kendisinin bu konuşmaları, parti yönetim kurulumuzdan onay almamıştır. Selim Bey’in düşünceleri kendisini bağlamaktadır, partimizin düşünceleri değildir” diye konuştu.

Özdağ, 14 Şubat Çarşamba günü Gelecek Partisi Yönetim Kurulu’nun toplanacağını söyledi ve toplantının gündemini “İstanbul’da Saadet Partisi’yle işbirliğimiz var, birlikte grup başkanlığı kurmuşuz. Saadet Partisi’nin adayı var, o adayı mı destekleyeceğiz veya başka bir argümanla mı çıkacağız, bunu tartışacağız” diye açıkladı.

Temurci ne demişti?

Gelecek Partili Temurci 10 Şubat’ta katıldığı programda tartışmalara konu olan sözleri şöyleydi:

“Önümüzdeki süreçte mevcut belediye başkanının performansını İstanbullular değerlendirecek. Murat Kurum’un da performansını değerlendirecekler. Açık ifade edeyim. Ben İstanbul’un siyasi kavgaların merkezi olmasını istemiyorum. Siyasi kariyer için İstanbul çok önemli bir ildir. İstanbul’a hizmetkar olmadan daha büyük hedefler peşinde koşarsanız İstanbul sizi bir yere taşımaz. Ben Kadir Topbaş tarzı yaklaşımın İstanbul’un sorunlarına daha iyi geleceğini düşünüyorum. Bu konuda Murat Kurum’un daha önde olduğunu söylüyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.