Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Arınç AYM Başkanı Zühtü Arslan’a teşekkür etti: “Sizleri savunması gerekenlerin suskunluğunu üzüntüyle takip ediyorum”

Bülent Arınç, AYM Başkanı Zühtü Arslan’a, “AYM kararlarına uyulmamasının hiçbir yasal zemini yok” dediği konuşması için teşekkür etti. Arınç, “İyi ki varsınız ve hep var olasınız. Sizleri savunması gerekenlerin suskunluğunu üzüntüyle takip ediyorum” dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, X hesabından yayımladığı açıklamada eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş‘ı vefat yıldönümünde andı.

Arınç, Kadir Topbaş’ın belediyeciliğini övdükten sonra, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan‘ın AYM kararlarına uyulmamasına tepki gösteren konuşmasını değerlendirdi.

“Hikmet dolu örnekler beni çok duygulandırdı”

Arslan’ın son konuşmasını ilgiyle dinlediğini söyleyen Arınç, “Verdiğiniz hikmet dolu örnekler beni çok duygulandırdı. Temel hak ve özgürlüğün korunması, ahde vefa ilkelerini çok güzel ifade ettiniz. Sayın başkan, sizi ve size yoldaş olan işte, gönülde, fikirde bir olduğunuz çalışma arkadaşlarınızı çok seviyor ve takdir ediyoruz” dedi.

Arınç, “Son zamanlarda size yöneltilen hakaretamiz ifadeler, istihza dolu cümleler, tezyif edici ithamlar ve tehditleri şiddetle kınıyorum. Sizler bu milletin kabul edilmiş duası oldunuz” diye devam etti.

Arslan’ı savunmanın vefa gereği olduğunu söyleyen Arınç, “İyi ki varsınız ve hep var olasınız. Sizleri savunması gerekenlerin suskunluğunu üzüntüyle takip ediyorum. Merhum Aliya’nın dediği gibi “ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır” ifadelerini kullandı.

Arınç sözlerini, Arslan’ın görevi bittiğinde geçmişten bugüne olan vefa borcunu ayrıca yazacağını söyleyerek tamamladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.