Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davos’ta bir kayak mağazasındaki “Yahudiler kayak takımı kiralayamaz” yazısı tepkilere neden oldu

İsviçre’nin kasabası Davos’ta bir kayak kiralama mağazasında yazan “Yahudiler kayak takımı kiralayamaz” sözleri üzerine İsviçre polisi bir soruşturma başlattı.

İsviçre polisinin soruşturma başlatmasının ardından mağaza, bu politikasını değiştirme kararı aldı.

Mağazanın bu politikası tartışma yaratsa da birçokları bu politikanın İsviçre’nin hukukuna aykırı olduğu konusunda görüş birliği içinde. İsviçre’de ırk ve din temelli ayrımcılık hukuken yasak.

Yahudi Topluluğu İsviçre Federasyonu, mağazaya karşı hukuki sürece başladıklarını duyurdu.

Kayak kiralama mağazasında ürünlerin önünde hırsızlık sebebiyle bu politikayı aldıklarını açıklayan bir yazı bulunuyordu. Yazıda şöyle deniyordu:

“Bundan sonra Yahudi kardeşlerimize spor ekipmanlarımızı kiralamıyoruz.”

Ancak mağaza bu yazıyı asmasından yaklaşık 24 saat sonra indirmek zorunda kaldı. İsviçre’deki birçok kişi mağazanın bu politikasına karşı protesto düzenledi. Davos Belediye Başkanı Philipp Wilhelm gazetecilere verdiği demeçte, “Ayırt etmeksizin bütün antisemitizm, ırkçılık ve ayrımcılık engellenmelidir. Bu politika Davos’ta yer bulamaz” dedi.

Mağaza sahibi ise asılan bu yazıdan dolayı özür diledi ve yazılanın “yanlış şekilde ifade edildiğini” belirtti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.