Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin: “En az iki çocuk yapın”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus halkının devamlılığı için tüm ailelerin iki çocuk yapması gerektiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 15 Şubat Çarşamba günü Urals bölgesinde bir fabrikada işçilere Rus kimliğinin devam etmesi için en az iki çocuk yapmaları gerektiğini söyledi.

İşçilere konuşan Putin, şunları söyledi:

“Eğer biz Rus ırkı olarak var olmak istiyorsak veya Rusya’yı sahiplenmiş tüm halklar olarak kimliğimizin devamını istiyorsak en az iki çocuk yapılmalı. Eğer her aile bir çocuk isterse küçülür ve yok oluruz. Hatta daha da genişlemeliyiz. En az üç çocuk olmalı.”

Rusya, Ukrayna’ya karşı başlattığı işgalde birçok kayıp verdi. Bununla birlikte bazıları da Rusya’dan kaçtı. Putin’in bu açıklamaları yapmasının sebebi, ülkede azalan nüfusun eksikliği olabilir.

Putin ayrıca kendini “geleneksel değerlerin” destekçisi olarak tanıtıyor. Bu değerler altında aile, millet ve Ortodoks Hristiyan bir inanç gibi ilkeler bulunuyor. Putin’in görevde kaldığı süreçte birçok insan cinsel yönelimleri üzerinden baskı gördü. Aynı zamanda LGBTİ+ örgütleri ve eylemleri ise “aşırıcılık” adı altında yasaklandı.

Kaynak: Reutuers

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.