Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçime 38 gün var ama şimdiden başkan gibi: Şırnak Uludere’nin Hilal Beldesi’nde YSK’ya tek aday başvurdu

Siyasi partiler 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri çalışmalarına devam ederken, Şırnak-Uludere’ye bağlı Hilal Beldesi’nde mevcut belediye başkanı dışında adaylık için kimse başvurmadı. Böylece üç dönemdir belediye başkanlığı yapan AKP’li Cevher Benek, sandık kurulmadan yeniden seçilmiş gibi oldu.

31 Mart Yerel Seçimleri için siyasi partiler, büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyeleri için adaylarının listelerini 20 Şubat’ta seçim kurullarına teslim ederken, Şırnak’ta ilginç bir durum yaşandı. Uludere’ye bağlı Hilal Beldesi’nde üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Cevher Benek dışında beldeden aday başvurusu olmadığı belirtildi.

Hilal Beldesi’nde 2009’dan bu yana belediye başkanlığı görevini sürdüren AKP’li Benek, partisi tarafından yeniden aday gösterildi. Benek dışında beldede kimse adaylık için başvurmadı.

Seçimlere 38 gün varken Hilal Beldesi’ndeki mevcut başkan, bölgedeki tek aday olarak şimdiden seçimi kazanmış gibi görünüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.