Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boyner Grup’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde dikkat çeken reklam filmleri: “Kadına şiddeti görmezden gelmiyoruz, adalet için vazgeçmiyoruz”

Boyner Grup, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin üç reklam filmi yayınladı. Filmler, “Kadına şiddeti görmezden gelmiyoruz, adalet için vazgeçmiyoruz” sloganıyla hazırlandı.

Boyner Grup, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hayata geçirdiği kampanyalarla toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekti. “Kadına şiddeti görmezden gelmiyoruz, adalet için vazgeçmiyoruz” sloganıyla hazırlanan filmler “Takipsizlik Kararı“, “Küçüğün Rızası” ve Camdan Düşen Kız” isimleriyle yayına girdi.

Dizi fragmanı konseptinde çekilen filmler, seçilen başlıklarla kadın ve kız çocuklarını odağına alırken, televizyon ekranlarına yansıyan dizilerdeki kadın meseleleri üzerinden oluşan gündeme de kritik bir eleştiri getiriyor.

“Yaşananlar televizyon ekranlarında olsa ceza alıyor, gerçeklere ise seyirci kalınıyor” diyen Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, ” Sadece son 1 yılda, 2023’te, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) raporuna göre 315 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 248 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Günde neredeyse iki kadının öldürüldüğü, sayısını tam olarak raporlayamadığımız, Türkiye’nin her yerinde, her gün ve her saat yaşanan kadına şiddete seyirci kalmıyoruz” dedi.

“Eşitlik için farkındalık yaratmayı sorumluluk olarak görüyoruz”

2009 yılından bu yana her 8 Mart’ta Türkiye’de kadınların maruz kaldığı sorunları yüksek sesle dile getiren kampanyalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Ümit Boyner şöyle devam etti: “Boyner Grup’un DNA’sında eşitlik var ancak şunu unutmayalım ki toplumsal cinsiyet eşitliği meselesini sadece kendi kapımızın önünü süpürerek halledemeyiz. Bu yüzden biz eşitlik için
farkındalık sağlamayı sorumluluk olarak görüyoruz. Tam da bu yüzden toplumsal cinsiyet eşitsizliğini, kadına ve çocuğa şiddeti daha önce bakılmayan bir pencereden göstermek istedik. Kadına şiddet her yerde, her alanda, her koşulda, evde, sokakta, iş yerinde. Oysa biz, kadın ve erkeğin insan haklarında, hukukun önünde, eğitim ve iş yaşamında eşit olduğu bir Türkiye’nin hayalini kuruyoruz. Kadına şiddeti görmezden gelmiyoruz, adalet için vazgeçmiyoruz. Çünkü biz sadece izlemeye devam ettiğimiz takdirde, bu film bu şekilde devam edecek.”

Boyner Grup 8 Mart kampanyası, ulusal televizyon kanallarında, dijital ve açık hava mecralarında konuya ilişkin farkındalığın arttırılması için topluma ulaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.