Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Bugün Ne Oldu? (7 Mart 2024): CHP’li Afyon adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik sözlerine tepkiler büyüyor

Prodüktör: Büşra Uygun

İyi akşamlar! Medyascope’un podcast’i Bugün Ne Oldu?’dan herkese merhaba. Günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

Özgür Özel: “Belediye başkanları, belediyelerin kapılarını herkese açacaklarına dair söz verecekler, taahhütname imzalayacaklar

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal, dün seçim çalışmaları sırasındaki bir konuşmasında “Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Köksal’ın “küçük bir sürçülisan” yaptığını, Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapılarının tüm siyasi partilere, tüm Afyonlulara açık olduğunu söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Bakırköy’deki konuşmasında Köksal’ın sözlerine cevap verdi. İmamoğlu, İstanbul’da parti ayırmadan herkese hizmet ettiklerini söyleyerek, “‘Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç, şunlarla görüşürüm’ diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak, onu söyleyeyim” dedi.

Burcu Köksal ise sözlerine dair, “Afyonkarahisar Belediyesi’ni DEM Parti’lilerle yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Kütahya’da halka seslendi. Özel, Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik sözleri üzerine, “Belediye başkanları, belediyelerin kapılarını herkese tam olarak açacaklarına dair söz verecekler, taahhütname imzalayacaklar” dedi. “Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı” diyen Özel, “CHP’li belediyeler, kişilerin dini inancı, mezhebi, doğduğu yer, ırkı ve yine hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın belediye hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyelerin kapılarını herkese tam olarak ardına kadar açacaklarına dair söz verecekler” dedi.

Erdoğan: “Yerel yönetimlerde de görevi sizler Cumhur İttifakı’na verdiğiniz zaman biz ülkemizin dört bir yanını abat ederiz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitinglerine devam ediyor. Mersin’de konuşan Erdoğan, muhalefeti eleştirerek ”Birbirleriyle kavga etmekten gözleri ne şehirleri ne de insanımızı görüyor. Bunlarda vizyon, proje yok. Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarları ile sınırlı. Gelin, 31 Mart’ta bu Atatürk istismarcılarının devrini kapatalım” dedi.

Erdoğan, Hatay’daki “Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez” söylemine benzer bir ifadeyle, Mersin’de de “Yerel yönetimlerde de görevi sizler Cumhur İttifakı’na verdiğiniz zaman biz ülkemizin dört bir yanını abat ederiz” dedi.

Akşener’den Mansur Yavaş’a cevap: “Yavaş korkusunu bizim partimize bir operasyon çekerek bir cesaret örneği haline çevirdi”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bugün (7 Mart) İstanbul’da esnafı ziyaret etti. Akşener, Maltepe’deki esnaf ziyareti sırasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kendisi için söylediği “Adaylığımda samimi olsaydı, Altılı Masa’da ismimi gündeme getirebilirdi” sözlerine cevap verdi.

Akşener, “Sayın Mansur Yavaş korkusunu, korkaklığını bizim partimize bir operasyon çekerek bir cesaret örneği haline çevirdi. Bunu çok ayıpladığımı ifade etmek isterim. Vatandaşın, sizlerin, milletin talebini kabul etmekten korktu, o cesareti gösteremedi, o mücadeleyi veremedi” diye konuştu.

Kırmızı bülten çıkarıldı: Yazar Eylem Tok aracıyla ölümlü kazaya karışan oğlunu Mısır’a kaçırdı

İstanbul’da trafik kazasında Oğuz Murat Acı’yı öldüren, dört kişiyi yaralayan ve Mısır’a kaçırılan 18 yaşından küçük ehliyetsiz sürücü T.C. ile annesi yazar Eylem Tok için kırmızı bülten çıkarılması talebi hazırlayarak Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Acı ailesinin avukatı, kaza yerinde bazı telefonların kaybolduğuna yönelik iddialar olduğunu belirterek “Annesinin delilleri karartmakla ilgili bir suçunun olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.