Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Görsel Müzik” 15 Mart’ta Arter’de

İsviçre’nin öncü çağdaş sanatçı ve müzisyenlerinden Roland Dahinden’in eserlerinin İstanbul’daki ilk kapsamlı icrası, 15 Mart Cuma akşamı Arter’de, Sevgi Gönül Oditoryumu’nda yapılacak.

Zamanında Miles Davis ve John Cage’le de uzun soluklu çalışmalar gerçekleştirmiş olan Dahinden, kendi işbirliklerindeki özgürlüğü başkalarının sistem ve yapılarıyla yan yana getirerek müzisyenleri yönlendirmek için görsel bir yöntem geliştirdi. Yönteminde kaligrafi, katı bir denetim aracından ziyade bir tür önerme biçimi yaratmanın temeli olarak ele alınmaktaydı. Bas klarnetçi ve besteci Gareth Davis öncülüğündeki Görsel Müzik başlıklı performans, elektroniklerde Miculas Mrva’nın ve çeşitli enstrümanlarda Türkiye’den müzisyenlerin görsel notasyon ve doğaçlama odaklı icralarını dinleyiciyle buluşturacak. Performans ayrıca John Cage ve David Tudor’un Arter koleksiyonunda yer alan yapıtlarına da atıflar içerecek.

Konser bilet fiyatları:

Tam: 200 TL
İndirimli: 150 TL*

Biletler, Arter’in giriş katında yer alan Danışma ve Bilet Gişesi’nden ya da Biletix’ten temin edilebilir.

* İndirimli bilet fiyatları, yalnızca 24 yaş altı ve 65 yaş üstü katılımcılar için geçerlidir.
** Etkinlik 7 yaş ve üzeri katılımcılara uygundur.

Bilet Satış ve Kullanım Koşulları

• Arter danışma ve bilet gişesinden satın alınan biletlere hizmet bedeli eklenmemektedir.
Arter Beraber üyelerinin değişen oranlarda indirimden faydalanabilmek için biletlerini Arter danışma ve bilet gişesinden alması gerekmektedir.
• İndirimli biletlerle birlikte kimlik gösterilmesi gerekmektedir.
• Yalnızca etkinliğin ertelenmesi veya iptal edilmesi durumunda bilet iadesi yapılır.
• Bilet satın alma işlemiyle ilgili sorularınız için biletler@arter.org.tr adresine e-posta gönderebilir veya 0212 708 58 01 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.