Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Futbol Terapi #6: İngiltere’de şampiyonluk yarışı artık iki başlı

Çim üstünde koşturan topçuları bir çeşit terapi seansı gibi deneyimleyen birinden futbol okumak nasıl olurdu? Medyascope Spor’dan Ceyda Akbulut, “Futbol Terapi”de her hafta kadın futbolu gündeminden seçtiği konularla sizlerle.

Arsenal’dan şampiyonluk yarışına veda

İngiltere’nin üst düzey ligi Women’s Super League’in tarihinde tek sezonda üçten fazla mağlubiyet alıp da şampiyon olabilen hiçbir takım yok. Londra’nın kırmızı yakasının hedefi ise bu istatistiği yerle bir etmekti. 15 Mart gecesi oynanan Chelsea derbisine kadar… 

Sezonun bitimine altı maç haftası kala şampiyonluk yarışında Chelsea ve Manchester City’nin altı puan gerisine düşen Arsenal, kaderini doğrudan rakiplerinin ellerine bıraktı. Liderin puan kaybının sık görülmediği ligde söz konusu altı puan, Arsenal’ın zirve hayallerinin önünde geçilmesi imkansız bir buz dağı şu an.

Sezonun ilk yarısında Emirates’te oynanan Chelsea derbisi, Topçular’ın son aylarda oynadığı en iyi futbolu izletmişti bize. Takımın ön alandaki yoğun baskısı Emma Hayes’in ekibini lig tarihinde hiç olmadığı kadar çaresiz bırakmıştı. 

İlerleyen günlerde deneyimli teknik direktörün intikam planları tahmin edilemez duruma geldi. Sezon arasında yıldızları Sam Kerr’ü ve genç golcüleri Mia Fishel’ı ön çapraz bağ sakatlığına kurban vermiş, Kerr yerine rekor bonservisle transfer edilen Mayra Ramirez ise Arsenal karşılaşması öncesi sakatlanan bir başka isim olmuştu. Maç haftasını hasta olarak geçiren Lauren James’in haberi de gelince doğal olarak favori Kuzey Londra ekibiydi artık. Bir önceki gün basın toplantısında talihsiz bazı sözleriyle de okları üstüne çeken Hayes’in derbiden galibiyetle ayrılması her türlü zor gözüküyordu artık.

Maç saati geldiğinde Stamford Bridge tribünü gergindi. Başlangıç düdüğü ise bir türlü gelemedi. Maç beklenenden yarım saat sonra, tuhaf bir görüntüyle başladı. İki takımın beyaz çoraplarının çakışması sonucu, Arsenal çözümü Chelsea’nin lacivert deplasman kitlerini herhangi bir logo görülmeyecek şekilde giymesiyle buldu. Çorabı ters giymelerinden mi bilinmez, onlar adına uğursuz gece tam olarak o an başladı.

Maça Chelsea’nin nefes kesen baskısıyla giren Arsenal 45 dakika boyunca şoku atlatamadı. Londra’nın mavi yakasının golcülerinin eksikliğinden olacak ki bitiricilikleri oldukça sıkıntılıydı ancak ilk yarıda deplasman kalesine ilginç de olsa üç gol atmayı başardılar. Arsenal’ın artık alıştığı kaleci hatalarına talihsiz goller de eklenince maçın fişi ilk 45’te çekilmiş oldu.

90 dakikanın ardından bir tarafta üzgün kırmızılar, öbür yanda inanılmaz eksiklerine rağmen kalitesinden ödün vermeyen maviler vardı. Stamford Bridge akşamlarını sessiz geçirmemeye yemin etmiş genç İngiliz Lauren James’in yıldızının parladığı ve Fransız bek Eve Perisset’nin kariyer performanslarından birini çıkardığı maçta şampiyonluk yarışının artık kesin olarak iki başlı geçeceği de kesinleşmiş oldu.

Manchester City, Chelsea’nin yıldızını söndürebilecek mi?

Sezona sadece lig ve lig kupası hedefleriyle giren Manchester City, FA ve Conti Cup mağlubiyetlerinin ardından artık tek bir amaç için ter döküyor. 2016’nın ardından WSL’in zirvesine tekrar oturmak istiyorlar. Bu yolda da fikstürleri epeyce kalabalık Chelsea ile mücadele edecekler.

Chelsea’nin ligin kalan bölümünde fikstür avantajı olsa da önlerinde FA Cup mücadeleleri, Arsenal ile bir Conti Cup final rövanşı ve koskoca Şampiyonlar Ligi serüveni var. Bu durumda Londra ekibi için zayiat ihtimali epeyce yüksek.

Manchester tarafının ligin bu döneminde kulübesini efektif kullanmaya başlaması da onlar adına yüzleri güldürüyor. Tek sorun ligin dominant ekibi Chelsea’nin en kötü halinde bile rakiplerine boyun eğdirmeyi yıllardır başarıyor olması. Emma Hayes’in sezon sonu ABD Milli Takımı için görevini bırakacağı gerçeği de ortadayken, takım hiç olmadığı kadar tehlikeli ve hırslı. Ancak Manchester’ın mavilerinin de yüzünün gülmeye devam edeceği de belli.

Yazan: Ceyda Akbulut

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.