CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bize oy veren kimseyi pişman etmeyeceğimize söz veriyoruz” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, “Bugün tarihi bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu mutluluğu elbette çok kişiye borçluyuz saya saya bitmez. Baba ocağının bacasını tüttürenlere selam olsun. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bize oy veren kimseyi pişman etmeyeceğimize söz veriyoruz” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonuçları için parti teşkilatlarına teşekkür etti@ozgecanozgenc pic.twitter.com/hXvA7JHa5A
— Medyascope (@medyascope) April 16, 2024
İran-İsrail gerilimiyle ilgili konuşan Özel, gerginliği artıracak adımlardan uzak durulması çağrısını yineledi, “Etrafımız ateş çemberine dönüşmüşken ülkemiz tansiyonu düşürecek her çabanın öncüsü olmalıdır. Gazze’de ateşkes sağlanmadan gerilimin engellenmesi mümkün değildir” dedi.
“Filistin’e giderek 33 bin kaybın dünyaya duyurulmasını sağlayacağız”
Filistin ziyaretinin saldırılar nedeniyle ertelendiğini vurgulayan Özel, “En kısa zamanda Filistin’e giderek, 33 bin kaybın dünyaya duyurulmasını sağlayacağız. Bize düşen Bülent Ecevit’in Arafat’la kurduğu ilişki ve Deniz Gezmiş’in Filistin davasına sahip çıkmaktır” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel:
— Medyascope (@medyascope) April 16, 2024
"33 bin çocuk, kadın, genç ölüyor, kimse kılını kıpırdatmıyor. Bize düşen, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının davası olan Filistin davasına sahip çıkmaktır."@ozgecanozgenc pic.twitter.com/W9nEtfChvw
28 Şubat davasında tutuklanan dönemin Genelkurmay Harekât Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın cezaevinde olması hakkında konuşan Özel, “28 Şubat’ın kinini 85 yaşındaki isimleri cezaevinde tutan bir kin var. Bu vicdansızlığın kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Çetin Doğan ve diğer hasta tutukluların tahliye edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
“Antalya’da büyük bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız”
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazasına değinen Özel, 31 Mart’ta seçilen Kepez Belediye Başkanı Mesut Karagöz’ün tutuklanmasına tepki gösterdi, “Bugün Antalya’da büyük bir hukuksuzluk, vicdansızlıkla karşı karşıyayız. 2017’de, AK Parti döneminde inşa edilmiş bir teleferik. Hattın yönetimi bakanlık tarafından kabul edilen sertifikalı bir şirkete yaptırılmış. Rekor bir oyla Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz, teleferiği denetleyen şirketten ayrıldıktan sonra üç kez daha denetim yapıldığı ortadayken tutukluluk gibi bir tedbire başvuranlar Allah’tan korksun” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, teleferik kazasına ilişkin Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasını eleştirdi:
— Medyascope (@medyascope) April 16, 2024
"Teleferik üç kez denetlenmiş ve rapor sağlam denilmişken bugün hiçbir kusuru olmadığı halde gözaltına alındığı yetmezmiş gibi tutukluluk gibi tedbire… pic.twitter.com/ZLF98UUQQz
“‘Tam kanunsuzluk’ başvurusunu bizzat yaptım”
Hatay Büyükşehir Belediyesi seçimleri için “tam kanunsuzluk” başvurusunu bizzat kendisinin yaptığını dile getiren Özel, “Eğer geçen 31 Mart seçimi AK Parti’nin o başvurusuna rağmen yenilendiyse bizim başvurumuz üzerine en az sekiz kez yenilenmesi gerekir. 108 seçmen hakkındaki kısıtlılık kararına rağmen oy kullandı, 3 bin 389 seçmen ölmüş olduğu halde yerine oy kullanıldı” dedi.