CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde gündeme getireceği konulara ilişkin, “Belediyelerimizin sorunlarından AİHM kararlarına uyulmasına kadar bizim üzerinde konuşmamız gereken önemli meseleler var. Hepsini Sayın Erdoğan’la görüşeceğiz. Önceliklendirerek oturacağız, görüşeceğiz. Sonuç alırsak bu diyalog kanalını açık tutacağız” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da temaslarını sürdürdü. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önümüzdeki hafta planan görüşmede masaya yatıracağı konuları anlattı.
Erdoğan ile görüşmede masaya yatırılacak konuları açıkladı
Belediyelerin sorunlarından, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına uyulmasına kadar üzerinde konuşulması gereken önemli meselelerin olduğunu ifade eden Özel, dış politikaya da değineceklerini söyledi:
“CHP yurt içinde ana muhalefet partisi sınırların dışına çıkınca Türkiye’nin partisi. Türkiye’nin dış politikada önemli sorunları var. Alman Başbakanı sosyal demokrat. Alman Cumhurbaşkanı sosyal demokrat kökenli. İspanya başbakanı sosyal demokrat. Sayın Erdoğan’ın dünyada temas ettiği pek çok lider sosyal demokrat, sosyalist. Bu konuda ben kiminin yardımcısıyım, kiminle aynı masadayım. O yüzden Türkiye’nin meselelerinin çözülmesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli katkıları oluyor, olabilir. Çok uzun yıllardır terk edilmiş birtakım devlet geleneklerinin tekrar Türkiye’ye kazandırmak için son seçimin birinci partisi olarak üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getireceğiz. Hepsini Sayın Erdoğan’la görüşeceğiz. Önceliklendirerek oturacağız, görüşeceğiz. Sonuç alırsak bu diyalog kanalını açık tutacağız.”
CHP’li belediyelere israf ve tasarruf genelgesi yollanacak
Özel, önümüzdeki hafta bütün CHP’li belediyelere israf ve tasarruf genelgesi yollayacaklarını söyledi, “Ne zaman bu ülkede açlık, yoksulluk ortadan kalkar o zaman bu makam arabası meselesinde belki bir tık daha müsamahakar olabiliriz. Önümüzdeki hafta yayınlayacağımız tasarruf genelgesiyle Türkiye’de yeni bir çağ, yeni bir çığır açacağız. Sonra da herkesten bu tasarrufa ve bu israfı sonlandırmaya katkı sağlamasını isteyeceğiz. Diğer partilere de örnek olmasını isteyeceğiz” dedi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
“Kardeşim işsiz”
Kardeşi Barış Özel’in Adalet Yürüyüşü’nden beri işsiz olduğunu, onu kayırmayacağını vurgulayan Özel, şöyle devam etti:
“Kardeşim Barış Özel, Adalet Yürüyüşü’nden beri işsiz. Çalıştığı bankadan Adalet Yürüyüşü için izin istedi, 60 gün izni olduğu halde izin vermediler. Kendi adalet yürüyüşünü başlattı, işi bıraktı. Onu yaptığı için Adalet Yürüyüşü’nden beri işsiz. Ama bilmez miyiz? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe koyalım. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde işe koyalım. Sonra EYT çıktı, emekli oldu hâlâ işsiz. İş bulursa kendi bulur. Ama asla ve asla abisi ana muhalefet lideri diye asla kayırılmaz. Ne Semih Balaban’ın, ne Ferdi Zeyrek’i, ne Özgür Özel’in, ne herhangi bir belediye başkanımızın buna ihtiyacı yok. Ailelerimizin buna ihtiyacı yok. Biz Türkiye’ye örnek olacağız. Bu ülkede nelerin olduğunu, nasıl yönetildiğini, nasıl yandaşların kayrıldığını hep birlikte yaşadık. Biz şimdi bizim yandaşlarımızın kayrılması için bu belediyeyi devir teslim almadık. Bir devri bitirmek yeni bir devir açmak için geldik. İktidar olduğumuzda da Avrupa Sosyal Demokratlar’ın mütevaziliğinde olacak. Bunu da şimdiden başlatacağız.”
KAYNAK: ANKA