Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 1994’ten sonra ilk kez CHP’ye geçen ilçedeki kentsel dönüşüm sürecini Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’ya anlattı. Üsküdar’ın son 25 yılda sadece yüzde 20’sinde dönüşüm yapıldığına dikkat çeken Dedetaş, kendileri için öncelikli konunun binaların dönüşümü olduğunu ve mahalle bazlı dönüşümleri başlattıklarını açıkladı.
Üsküdar halkının en büyük beklentisinin kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Sinem Dedetaş, “25 yılda yüzde 20’si dönüşmüş. 1999’dan sonra dönüşen yapı sayısı 15 ile 20 arasında, son derece düşük. Biz bir kere bu sayıyı yükseltmek istiyoruz. Özellikle planlı bir dönüşüm olmasını istiyoruz. Şu anda hazır olanlar da var. Dün mahalle toplantımızda da konuştuk. Onları da sıralamaya alacağız. Yüzde 80 uzlaşmış, yüzde 100 uzlaşmış durumdayız, mesela bunlardan da hızlıca başlanabilir, o bir program ” dedi.
Dedetaş, mahalle ölçeğinde bütünlüklü bir plan çıkardıklarını ifade ederek, “Dönüşümü planlı bir şekilde yapacak ve bitirecek, insanların da bu saatten sonra evleriyle ilgili bir dertlerin olmamasını istiyoruz. En büyük önceliğimiz bu” diye devam etti.
Mahalle bazında yüzde 100 dönüştürülebilecek çalışmalar yaptıklarını söyleyen Dedetaş, “Burada ikna süreçleri devreye girecek. Biz üç ay sonra Yavuztürk’e tekrar gideceğiz, projeyi gösterir durumda olacağız, vatandaşlarımız ikna olursa da başlayacağız” dedi.
Dedetaş şöyle devam etti:
“Bir kere güçlü ve güvenli bir Üsküdar olacak diyebiliriz beş sene sonra. Otopark ve yol sorununa çözüm bulmak istiyoruz. Kaldırımı konuşuyoruz sürekli. Orada esprili olsun diye şeyi söylüyorum. Göreve gelir gelmez kaldırımdan başladılar, hangi müteahhite para kazandırıyorlar? Kaldırım sorunumuz var ama onu önceliklendirmiyoruz. Önce komşumuzun bu anlamda güvenini kazanalım, ikna edelim, projelerimizi sunalım. Çağatay Başkanım, ‘Kent akupunkturu yapacağız belli noktalara’ diyor. Çok kıymetli mimarlarla çalışıyorlar şu anda. Daha kimlikli estetik bir Üsküdar’ı göreceğiz.”