Narin Güran ile ilgili haberlere yayın yasağı getirildi

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’a ilişkin haberlere Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı getirildi.

Narin Güran'ın abisinin kolunda iki ısırık izi tespit edildi. Bir izin E.G.'ye ait olduğu belirtildi, diğerinin kime ait olduğu bilinmiyor

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili, soruşturmanın gizliliğini korumak amacıyla yayın yasağı kararı alındı.

Soruşturma gizliliği için yayın yasağı

Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği, devam eden soruşturmanın gizliliğini sağlamak amacıyla yayın yasağı kararı aldı. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından duyurulan bu karar, 29 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/6024 D. İş sayılı kararla yürürlüğe girdi. RTÜK sitesinde yer alan bilgilere göre, basın ve yayın organlarının olayla ilgili herhangi bir içerik paylaşımı yasaklanmış durumda.

RTÜK’ten medya kuruluşlarına uyarı

Bu karar, olayla ilgili detayların kamuoyuna yansımasını engellemek ve soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla alındı. RTÜK başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabı X’ten tüm medya kuruluşlarını bu yasağa uymaları konusunda uyardı. RTÜK ayrıca yasağa aykırı hareket eden yayın organları hakkında yasal işlem başlatılabileceği belirtildi.

Narin Güran’ın abisinin kolundaki iki ısırıktan biri kime ait?

Sekiz yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları 9. gününde. ATK, Narin’in gözaltına alınan abisi E.G.’nin kolundaki ısırık izlerinin kime ait olduğunu tespit etmeye çalışıyor. Edinilen bilgiye göre E.G.’nin kolundaki iki ısırık izinden biri kendisine ait. Ancak ikinci ısırığın kime ait olduğu henüz belirlenmedi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Narin’i bulmak için AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında çalışma yürütüyor. Jandarma ve AFAD’a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler, mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştiriyor.

Soruşturma kapsamında sekizi şüpheli 58’i tanık olmak üzere toplam 66 kişi ifade verdi.