Proje Difüzyon’un oyunu “Öbür: Sonsuza Kadar” ekim ayında Bahçe Galata’da sahnelenmeye devam edecek. Vampirlik teması etrafında dönen oyun, güncel anlatım teknikleriyle seyircisini karanlık bir yolculuğa davet ediyor.
Proje Difüzyon’un vampirlik teması üzerine kurguladığı oyunu “Öbür: Sonsuza Kadar” ekim ayında Bahçe Galata’da sahnelenmeye devam edecek. Yönetmenliğini Onur Karaoğlu’nun üstlendiği, Ayda Akkaya, Enes Has/Oğuzhan Altıntaş, Aslı İçözü, Yağmur Ruken Kahraman, Dicle Şengül ve Zinnure Türe’nin rol aldığı oyunda, insanlık tarihinin karanlık yanları, şiddet ve sömürü üzerinden ele alınıyor.
Oyun, insanlığın karanlık yanlarını ve kimlik arayışını farklı bir bakış açısıyla ele alırken, diğer yandan da izleyiciyi Paris’in göbeğindeki bir gece kulübünde geçen sıra dışı bir hikayeye davet ediyor. Ayrıca “Öbür: Sonsuza Kadar” 17, 26 ve 31 Ekim’de Bahçe Galata’da sahnelenecek.
- “İki Kent Arasında Bir Bar Masasında” yeni sezonda seyirciyle buluşuyor
- Reka Kolektif’in “Aşalım Bunları” oyunu yeni sezonda seyirciyle buluşuyor
“Öbür: Sonsuza Kadar” ne anlatıyor?
Proje Difüzyon’un yeni oyunu “Öbür: Sonsuza Kadar” vampirlik temasını merkeze alıyor. Ayrıca oyun, insanlık tarihinin sömürü, şiddet ve yıkımla dolu karanlık yanlarını sahneye taşıyor. Bu oyun insanların bu döngüden çıkmak için nelerden vazgeçmeleri gerektiğini sorguluyor. Ayrıca oyun, tür değiştirme fikri üzerinden, yaşadığımız dünyanın yaralarına alternatif çözümler arıyor.
Altı karakterin yolları, Paris’teki La Mutinerie adlı bir gece kulübünde kesişir. Daha sonra gece boyunca iki Fransız genç aşık, onları ölümsüz yapacak gizemli bir vampir bulmaya çalışır. Ülkelerinden zorla göç etmek zorunda kalan Türk karakterlerle tanışırlar. Ardından karanlık arzuların ve gecenin etkisinde ilerleyen bu yolculukta, yeni kimlikler ve aidiyetler arayan karakterler sonunda aynı gerçekle karşı karşıya gelir. Ve en sonunda, “Sonsuz olan gelecek değil, şimdidir”
“Öbür: Sonsuza Kadar” toplumsal ve bireysel kimliklerin sınırlarını sorgularken, diğer yandan izleyiciyi vampir mitinin derinlerine inen farklı bir deneyime davet ediyor.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Gösterim tarihleri
- 17 Ekim 2024 Perşembe / 20:30 (Bahçe Galata)
- 26 Ekim 2024 Cumartesi / 20:30 (Bahçe Galata)
- 31 Ekim 2024 Perşembe / 20:30 (Bahçe Galata)
Biletleri almak için bu linke tıklayabilirsiniz.
Oyunun künyesi
- Metin: Ekip Çalışması
- Yöneten: Onur Karaoğlu
- Oyuncular: Ayda Akkaya, Enes Has/Oğuzhan Altıntaş, Aslı İçözü, Yağmur Ruken Kahraman, Dicle Şengül, Zinnure Türe
- Reji Asistanları: Gizay Kaya, Melike Ersoy, Yasemin Derme, Ezgi Baştan
- Işık Tasarımı: Utku Kara
- Dekor ve Kostüm Tasarımı: Hilal Polat
- Dramaturg: Miran Bulut
- Uygulayıcı Yapımcı: Yasemin Derme
- Ses Tasarımı: Yusuf Huysal
- Afiş Uygulama: Flekworks