ABD’de seçimlere yalnızca 11 gün kaldı! Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump, günübirliğine McDonald’s’ta işbaşı yaptı. Öte yandan, Kamala Harris’in kampanyasına destek veren Barack Obama’nın rap sanatçısı Eminem’i sahneye çıkarması gündem oldu.
Anketlerde Trump’ın oyları artmaya devam ediyor. Tüm salıncak eyaletlerde Kamala Harris’i yakalayan Trump, seçimi kazanma şansına sahip mi? Şu anda Arizona, Pennsylvania, Kuzey Carolina ve Nevada’da sandıklar açıldı. Erken oy verme sürecini 2020 ile karşılaştırdığımızda, Harris için pek iç açıcı bir durum söz konusu değil. Tüm eyaletlerde kayıtlı Demokratlar, Cumhuriyetçilere göre daha fazla olmasına rağmen, 2020 seçimlerine kıyasla oy kullanan Demokratlar’da bir düşüş, Cumhuriyetçiler’de ise bir artış var.
Son gelişmeleri Murat Türsan ve Ali Deniz Çakır değerlendirdi.
- ABD başkanlık seçimleri yaklaşıyor: Trump ile Biden, farklı kanallardan eşzamanlı yayınlarla kozlarını paylaştı
- Kamala Harris, Joe Biden tarafından başkan yardımcısı adayı seçildi: Harris, ABD tarihinde başkanlığa bu kadar yaklaşan üçüncü kadın siyasetçi
- Obama çiftinden Kamala Harris’e destek
- Demokrat başkan adayı Joe Biden Kamala Harris’i seçti: ABD tarihinde ilk kez siyah bir kadın başkan yardımcılığına aday
- ABD’de seçimlere son 27 gün: Başkan yardımcısı adayları Harris ve Pence canlı yayında kozlarını paylaştı






