Eski Emniyet Müdürü Sabri Uzun gözaltına alındı

Sabri Uzun gözaltına alındı.

Eski Emniyet Müdürü Sabri Uzun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Eski Emniyet Müdürü Sabri Uzun gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘hakaret’ ettiği iddia edilen Uzun hakkında resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Sabri Uzun, Ankara’da gözaltına alındı.

Uzun, dün (1 Ocak) X hesabından İsrail’e ilişkin bir paylaşım yapmış ve şöyle demişti: “Baba, İsrail’e akaryakıt ve çelik gönderdi alkışlandı, Oğlan, İsrail’i protesto etti; alkışlandı. Böyle bir millet, değil demokrasi, Padişah yönetimine layıktır. Eğitimsiz toplum böyle olur.”

Uzun, daha önce de “cumhurbaşkanına hakaret”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “terör örgütüne yardım” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

23 Nisan 2019’da Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Uzun hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Uzun 17 Nisan’da sosyal medya hesabında paylaştığı mesajında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etmiş “İnşallah, oğlum sıfırla demezsin, 750 milyon liralık saat takmazsın, 7 adet para kasan ve para sayma makinen olmaz. Allah şaşırtmasın.” ifadelerine yer vererek 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde yapılan polis operasyonlarına ve o dönemde internete düşen ses kayıtlarına atıfta bulunmuştu.

Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde rütbeleri sökülen ve silahına el konulan Sabri Uzun, 14 Eylül 2023’te haklarını geri almıştı. Medyascope’a konuşan Uzun, kararın uygulanmasını olumlu değerlendiren Uzun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın devleti hukuk çizgisine çekmeye çalıştığını söylemişti:

“Ali Yerlikaya hukuk eğitimi görmüş bir kültürlü bir kişi. Ali Yerlikaya’nın kültüründen beklenen budur. Göreve gelmesiyle kendisinin yakın çevresinde oluşturduğu Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosu da kültürlü insanlardan oluşuyor. Ali Yerlikaya’dan beklenen buydu, bekleneni yaptı. ‘Devleti biraz hukuk çizgisine çekmeye çalıştı’ diyebiliriz. Devlet adına bu gelişmeyi olumlu görüyorum ama memleketin geleceği adına ümitli değilim. Ali Yerlikaya gibi daha çok insanın göreve getirilmesi gerekir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.