CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirdiği 38. Olağan Kurultayı ile ilgili başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 86 kişinin ifadelerinin alınmasına başlandığını açıkladı.
CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı’nda “bazı parti temsilcilerinin menfaat temin ettiği” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 86 kişinin ifadelerinin alınmaya başlandığını duyurdu.
Habertürk’ün aktardığına göre şüpheliler hakkında MASAK raporları, SGK kayıtları, tapu kayıtları gibi birçok resmi belge talep edildi ve ilgili kamu kurumlarıyla gerekli yazışmalar yapıldı.
Kurultay soruşturması: Ne olmuştu?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Şubat’ta, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihinde yapılan 38. Olağan Kurultayı’nda “kurultay günü para karşılığı oy kullandırıldığı” iddiasıyla soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.
Üç ayrı mahkeme, “ihtiyati tedbir” olarak mevcut yönetimin görevden uzaklaştırılması taleplerini 26 Şubat’ta reddetmişti.