Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı kapsamında gerçekleştirilen sözlü sınav sonuçlarının açıklandığını, sonuçlara itirazların ise 1-5 Eylül’de yapılabileceğini bildirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için gerçekleştirilen sözlü sınav sonuçlarının açıklamasının ardından, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımının 19 kontenjanının milli sporculara ayrılmış olup, 14 bin 981 kontenjan için 34 bin 881 adayın sözlü sınava katılmaya hak kazandığını, bu adaylardan 30 bin 850’sinin sözlü sınavlara katılım sağladığını, katılım oranının yüzde 88,44 olduğunu açıkladı.
Adaylar, sözlü sınav sonuçlarına yönelik itirazlarını 1-5 Eylül 2025 tarihlerinde bakanlığın ‘eitiraz.meb.gov.tr‘ internet adresi üzerinden açılacak ‘İtiraz Başvuru Modülü’nden elektronik olarak yapabilecek.
Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı basın açıklamasında sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin sözlü sınavlar, 23 Haziran 2025 tarihinde başladığı ve 20 Ağustos 2025 tarihinde tamamlandığı hatırlatılırken, sözlü sınavlarda adayların ve görevlilerin isimlerinin gizli tutulduğu, sürecin kamera ile kayıt altına alındığı, soruların elektronik kura ile adaylar tarafından belirlendiği ve detaylı puanlama anahtarları ile değerlendirme yapıldığı bilgisi paylaşıldı.
Bakanlık, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımının 19 kontenjanının milli sporculara ayrılmış olup, 14 bin 981 kontenjan için 34 bin 881 adayın sözlü sınava katılmaya hak kazandığını, bu adaylardan 30 bin 850’sinin sözlü sınavlara katılım sağladığını, katılım oranının yüzde 88,44 olduğunu bildirdi.
Sözlü sınav sürecine ilişkin öncelikle adaylara alanlara yönelik “2024-2025 eğitim öğretim yılına ait konu/kazanım başlıklarından soru sorulacağı ve soruları nasıl cevaplandıracaklarını anlatan bir rehber” hazırlandığı ve bu rehberin 18 Haziran 2025 tarihinde yayımlandığı belirtilen Bakanlık açıklamasında mevzuat gereği adaylara; Eğitim bilimleri alanından 1, genel kültür alanından 1, kendi alanı ile ilgili 1 olmak üzere toplam 3 soru sorulduğu bildirilirken, soruların komisyondan bağımsız olarak salona girişlerine müteakip bizzat adaylar tarafından elektronik kura ile belirlendiği., bu sorular dışında komisyon üyelerince adaya başkaca hiçbir soru sorulmadığı belirtildi.
(ANKA)








