Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye Cumhuriyeti devletler zincirimizin son halkası”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyetin 102. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Erdoğan, deprem bölgesinde 453 bin konutun yıl sonuna kadar teslim edileceğini açıkladı. Terörsüz Türkiye hedefine emin adımlarla ilerlendiklerini belirten Erdoğan, Gazze ve Filistin’de akan kanı durdurmak için çalıştıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Ekim mesajı yayımladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Ekim mesajı yayımladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyetin kuruluşunun 102. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti.

Erdoğan mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’ni “tarihinin en sancılı günlerinde, onca zorluğa, yokluğa, sıkıntıya rağmen hürriyet ve istiklaline dört elle sarılan fedakâr milletimizin son çatısı, devletler zincirimizin son halkası” olarak niteledi.

“Şehit ve gazilerin emanetine sahip çıkıyoruz”

Erdoğan, şehit ve gazilerin emanetine sahip çıkmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi, “Cesur ve cefakâr ellerde yükselen Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Ayrıca Erdoğan, sınırlar içindeki 86 milyon vatandaşı, Kıbrıs Türk halkını ve yurtdışındaki vatandaşları tebrik etti. Erdoğan, “medeniyet bahçesini birlikte ektikleri tüm dostlarına da şükranlarını” sundu.

Atatürk ve Gazi Meclis mensuplarını andı

Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Millî Mücadele’yi idare eden Gazi Meclis mensuplarını şükranla andığını belirtti. Ahlat ve Malazgirt’teki ilk akınlardan Çanakkale Destanı’na, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz Direnişine kadar bu toprakları vatan kılan kahramanları rahmetle andığını söyledi.

Erdoğan, “Biz hem güçlü bir millet hem de köklü bir devletiz” dedi, Cumhurbaşkanlığı forsundaki güneş ve etrafındaki 16 yıldızın binlerce yıllık devlet geleneğini temsil ettiğini vurguladı.

“Savunmadan ekonomiye her alanda atılım içindeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı” hedefleri doğrultusunda “savunma sanayiinden ekonomiye, eğitimden tarıma, turizme, enerjiye ve dış politikaya kadar her alanda ezber bozan atılımlar içinde olduklarını” ifade etti.

Erdoğan, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremin yaralarını sardıklarını belirtti, “İnşallah yıl sonuna kadar, söz verdiğimiz şekilde, 453 bin konutun anahtar teslimini gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Ekim mesajı yayımladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Ekim mesajı yayımladı

“86 milyon insanın barış içinde yaşayacağı Türkiye’ye ilerliyoruz”

Erdoğan, 86 milyon insanın huzur, güven, barış ve refah içinde yaşayacağı terörsüz Türkiye menzilinde emin adımlarla ilerlendiklerini vurguladı. Millî birlik ve dayanışmayı hedef alan kaos tüccarlarına prim vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, “Engelleri aşmaya, oyunları bozmaya, yayılmacı emeller peşinde koşanların heveslerini kursaklarında bırakmaya inşallah devam edeceğiz” dedi.

“360 derecelik dış politika vizyonumuzla sorumluluk alıyoruz”

Erdoğan, “ilhamını çift başlı Selçuklu Kartalı’ndan alan 360 derecelik dış politika vizyonuyla tarihe ve kimliğe yaraşır şekilde her türlü sorumluluğu büyük bir titizlikle yerine getirmeyi sürdüreceklerini” dile getirdi.

Erdoğan, “Bölgesinde lider, dünyada muteber; büyük, güçlü ve müreffeh Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.