Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çiftçilik yapan Mehmet Çelik, 50 dönüm arazisindeki mısırın sulaması için 800 bin liralık elektrik faturası ödedi. Sulama sezonunun bittiği eylül ayının ardından, DEDAŞ çiftçiye ekim ve kasım ayları için 835 bin liralık kaçak elektrik kullanım cezası gönderdi. Söz konusu aylarda sulama yapmadığını söyleyen Çelik, cezaya itiraz edecek.

835 bin lira ceza: “Mısırın bu iki ayda sulanmadığını bile bilmiyorlar”
Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Küçükakören Mahallesi’nde çiftçilik yapan Mehmet Çelik, bu yıl 50 dönümlük arazisine mısır ekti. Mısırı sondajla sulayan Çelik, sulamanın döneminin bittiği eylül ayı sonunda DEDAŞ’a giderek 800 bin liralık faturasını ödedi. Bir hafta önce mısır hasadını yapan Çelik’e, DEDAŞ tarafından ekim ve kasım aylarında kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle 835 bin liralık yeni bir fatura gönderildi.
Gelen faturaya tepki gösteren Mehmet Çelik, CEGA Medya’ya yaptığı açıklamada, DEDAŞ’ın bu uygulaması nedeniyle sulu tarımı bırakmayı düşündüğünü söyledi. Eylül ayında gidip 800 bin liralık faturasını ödediğini ve 28 Eylül’den sonra mısırın sulanmadığını belirten Çelik, şöyle konuştu:
“Ben gidip trafoyu kapatmalarını istedim ancak bana, sulamanın yapılmadığını herkesin bildiği ekim ve kasım ayları için 800 bin liralık kaçak elektrik cezası göndermişler. Mısırın bu aylarda sulanmadığını bile bilmiyorlar. Gelip kontrol yapmadan kafadan fatura yazıyorlar. Geçen sene de aynısını yaptılar; mahkemeye verdim ve davayı kazandım.”

DEDAŞ görevlilerinin zaman zaman gelip kaçak elektrik kontrolü yaptığını, bunu görüntülü kayda alarak tutanak tuttuğunu belirten Çelik, bugüne kadar kaçak enerji kullanmadığını dile getirdi. Gönderilen 800 bin liralık fatura için de dava açacağını söyleyen Çelik, “Bu keyfi uygulamalar nedeniyle sulu tarımı bırakmayı düşünüyorum” dedi.
DEDAŞ yetkilileri ise gönderilen faturanın sezon kullanımı veya cezadan kaynaklanmış olabileceğini, durumun incelenmesi gerektiğini ifade etti.






